Trsatska knjižnica

Lirski dnevnik koji ispisuje autentičnost Mediterana. Predstavljeno “Jugo na Čiovu” Bobe Đuderije

Claudia Bošković

Foto Angela Maksimović

Foto Angela Maksimović

Susret je moderirala poznata radijska voditeljica i novinarka Gloria Fabijanić Jelović



U Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka održano je predstavljanje zbirke poezije “Jugo na Čiovu” autorice Bobe Đuderije. Susret je moderirala poznata radijska voditeljica i novinarka Gloria Fabijanić Jelović, a u programu su sudjelovali i predstavnici izdavačke kuće Naklada Fragment, Sonja Šumić i Bartul Vlahović.


„Jugo na Čiovu“ zbirka je poezije, svojevrsni lirski dnevnik koji kroz emocije, sreću i čežnju ispisuje autentičnost jednog mediteranskog krajolika, reminiscirajući ga u sjećanjima ljudi, susreta, minulih vremena.


Sve to gradi jedinstvenost i prepoznatljivost autoričina izraza, koja, kako i sama tvrdi, ne samo da gaji posebnu ljubav prema moru, nego je o njemu naprosto – ovisna. Upravo kroz prizmu svoje svakidašnjice, Đuderija bilježi temperament i melankoliju zbog čega njezine pjesme osjećamo neposredno bliskima.




Slobodanka Boba Đuderija rođena je 2. ili 3.11.1963. u Šibeniku, na Dan oslobođenja Šibenika. Od 1965. živi u Splitu. Prvi javni literarni početci bili su joj na blogu „Marchelina“ i u „Slobodnoj Dalmaciji“ gdje je objavljivala humoreske u podlistku „Pomet“, pod uredništvom Ćiće Senjanovića.


Pisala je i kolumne za portale i tiskane medije u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini. Članica je Hrvatskog društva pisaca.