Potpore

Društvo hrvatskih književnika raspisalo natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti

Davor Mandić

Ukupan iznos potpora je 185.000 kuna, a novac je to iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2018. godinu



ZAGREB – Društvo hrvatskih književnika raspisalo je Natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije. Ukupan iznos potpora je 185.000 kuna, a novac je to iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2018. godinu, javljaju iz Društva hrvatskih književnika.


Kako se kaže u priopćenju, ciljevi Natječaja su: poduprijeti i promicati književnost, prevodilaštvo i ilustraciju, to jest poduprijeti manifestacije, susrete, tribine i druga javna događanja nekomercijalne naravi, čija je svrha promicati književno stvaralaštvo, prevodilaštvo, ilustraciju i čitanje; podizati razinu svijesti o važnosti autorskih prava književnika, prevoditelja i ilustratora.


– Sredstva iz ovog Natječaja predviđena su za projekte koji će se ostvariti u roku godine dana od raspisivanja ovog natječaja. Natjecatelji su dužni podnijeti detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje isključivo putem prijavnice dostupne na mrežnim stranicama Društva hrvatskih književnika, zaključno s 10. svibnja 2021. Popunjenu prijavnicu treba poslati elektroničkom poštom na: [email protected] te ispisati i s ostalom traženom dokumentacijom poštom poslati na adresu: Društvo hrvatskih književnika, Trg bana J. Jelačića 7/I, s naznakom »Natječaj Fonda za kulturu« – kaže se u priopćenju iz DHK-a. Društvo hrvatskih književnika pridržava pravo da ne raspodijeli cijeli iznos za sufinanciranje projekata. Dobitnici potpore dužni su dovršiti projekt u prijavljenom roku te dostaviti financijsko i programsko izvješće o utrošku dobivenih sredstava najkasnije 30 dana od završetka projekta. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Društva hrvatskih književnika: www.dhk.hr.