Atelje 212

Vedrana Rudan u petak u Beogradu ima premijeru predstave “Dabogda te majka rodila”

Kim Cuculić



BEOGRAD – U beogradskom kazalištu Atelje 212 u petak, 13. ožujka, bit će premijerno izvedena predstava »Dabogda te majka rodila« Vedrane Rudan, u dramatizaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat. Ovaj komad Mandić Rigonat režirala je 2012. godine i u Rijeci, kao koprodukciju Hrvatske drame HNK-a Ivana pl. Zajca i HKD teatra.


U beogradskoj predstavi Majku igra Svetlana Bojković, Kći je Marta Bereš, Anđeo (Mala) – Jovana Stojiljković, Depresiju tumači Dara Džokić, Glaukom je Branka Šelić, Glavnu igra Isidora Minić, Rođena je Dragana Đukić, Želju tumači Sofija Juričan, Gospođa je Ljiljana Stjepanović, Oca igra Feđa Stojanović, a sudjeluje i zbor starica »Felicita«.


Dramatizacija ovog romana na scenu donosi priču o odnosu žene u zrelim godinama i njene majke koju je smjestila u starački dom.




Odnos majke i kćerke je slojevito protkan najrazličitijim emocijama, pitanjima i osjećajima krivnje i kajanja, a opet željom da se oslobodi tereta kći se pita što je taj odnos i gdje su granice ljubavi i tolerancije.