Kazališni festival

Teatar uz more u HKD na Sušaku donosi tri komedije

Kim Cuculić

Bit će prikazane predstave »4 POZE, sretan svršetak«, »Vla Vla Vlajland« i »Čudo«. Festival je lani prvi put održan u Splitu, a u Hrvatski kulturni dom na Sušaku stiže 12. travnja



RIJEKA – Teatar uz more, kazališni festival nastao iz suradnje producentske kuće B GLAD Produkcija i mnogih priznatih kazališnih kuća, uskoro dolazi u Rijeku. Festival je lani prvi put održan u Splitu, a u Hrvatski kulturni dom na Sušaku stiže 12. travnja. Ove godine Teatar uz more krenuo je i korak dalje. Zadržavši Split kao svoju matičnu luku, organizatori festivala dali su si zadatak dio atmosfere Teatra uz more donijeti i u druge gradove. Tako će u utorak, 12. travnja u 20 sati Riječani imati priliku pogledati komediju B GLAD Produkcije »4 POZE, sretan svršetak«, koja je u kratko vrijeme osvojila publiku diljem Hrvatske. Borko Perić, Katarina Baban, Petra Kurtela i Filip Detelić izvrsna su glumačka ekipa koja ovaj, namjerno pomalo suludi kazališni komad izvodi bez premca, navodi se u najavi. »4 POZE, sretan svršetak« strastvena je, potpuno iskrena i seksi komedija koja je lako osvojila srca gledatelja.


Vla Vla Vlajland


Zatim 14. travnja Rijeci u goste stiže komedija koja je svojim nastankom jedina u kazališnom svijetu pobijedila mrsku koronu.


– Nikakve mjere i zatvaranja nisu spriječile »Vla Vla Vlajland« da, u ovom za kazalište nadasve teškom periodu premaši zavidnu brojku od stotinu izvedbi. Maestralna izvedba Ecije Ojdanić u liku Vlajne i autorsko-redateljski potpis Ivana Lea Leme stvorili su komediju koja je zasluženo postala najveći hit kazališta Moruzgva. Vlajna posjeduje izvanredne sposobnosti da se u svim životnim nedaćama dočeka na noge, a svojom narodskom pronicljivošću svakom riječju »gađa u sridu«. Njezin životni put nadasve je trnovit, ali i urnebesno duhovit. Put uspjeha od čistačice do bogate udove i svjetske žene svakom izvedbom popraćen je salvama smijeha. Više od 20.000 gledatelja »Vlajland« je oduševio te postao komedija koja se mora pogledati, ističe se u priopćenju.


Čudo




Nakon toga, za 20. travnja najavljena je komedija »Čudo«, najnovija kazališna poslastica kazališta Moruzgva koja je premijerno izvedena 2. travnja u Splitu.


– Autor i redatelj Ivan Leo Lemo još jednom je u suradnji s Ecijom Ojdanić zablistao dajući završni epilog doživljajima bogatom životu čistokrvne Vlajne koja je čista srca i otvorena uma sve što je život bacio pred nju pregazila na svojim nogama. Danas stoji pred nama kao predsjednica Republike Hrvatske.


»Čudo«, iako tematski zamišljeno kao završni čin života ovog popularnog kazališnog lika – Vlajne, tematski je potpuno odvojen i samostalan kazališni komad od »Vlajlanda«.


Ovoga puta na pozornici Eciji Ojdanić pridružuje se glumac zagrebačkog kazališta Kerempuh Matija Šakoronja, koji kroz predstavu ležerno prelazi iz uloge u ulogu dokazujući svu raskoš svog talenta. Ako je »Vlajland« komedija koja je snažno obilježila razdoblje iza nas, budite uvjereni kako je »Čudo« zasigurno komedija koja će itekako obilježiti kazališnu sezonu pred nama, poručuju iz Teatra uz more.


Ulaznice za predstave mogu se kupiti online na www.mojekarte.hr te u Dallas Music Shopu, Foto Reviji, New Soundu (Matulji) te sat vremena prije početka predstave na blagajni HKD-a.