GKL Rijeka

Riječki lutkari gostuju u Ljubljani s nagrađivanom predstavom “Zamrznute pjesme”

Kim Cuculić

»Zamrznute pjesme« su najnagrađivanija predstava GKL-a / Foto GKL Rijeka

»Zamrznute pjesme« su najnagrađivanija predstava GKL-a / Foto GKL Rijeka

Gradsko kazalište lutaka Rijeka ide na gostovanje



Lutkovno gledališče Ljubljana u goste je pozvalo »Zamrznute pjesme«, najnagrađivaniju predstavu u povijesti Gradskog kazališta lutaka Rijeka.


Ova predstava autorice i redateljice Tamare Kučinović, koja je osvojila čak 30 nagrada struke i publike, u Lutkovnom gledališču Ljubljana gostovat će 15. ožujka u 17 sati te idući dan, u četvrtak 16. ožujka, u 9.30 i 17 sati.


Predstava je nastala prema motivima istoimene neobične bajke ruskog pisca i umjetnika Stjepana G. Pisahova koju je redateljica Tamara Kučinović pretočila u likovno izražajnu, poetičnu, dirljivu i životnu predstavu.




U izmišljenom svijetu »Zamrznutih pjesama«, gdje se sok radi od padajućih zvijezda, sve je moguće. Ljubav i dječja uporna mašta jednog čudnovatog dječaka uspjet će osvojiti i srce jedne djevojčice koja je mislila da se više nikad neće nasmijati, a kamoli više ikome išta reći.


Uz autoricu teksta i redateljicu Tamaru Kučinović, autorski tim predstave čine i Nikša Eldan kao dramaturški suradnik i asistent redateljice, Alena Pavlović kao kreatorica lutaka i scenografije te lutkarska tehnologinja zajedno s Luči Vidanović.


Također su u timu Ivana Đula i Luka Vrbanić kao skladatelji te Deni Šesnić kao oblikovatelj svjetla. Suradnik za scenski govor je Damir Orlić, koji je i dio glumačkog ansambla predstave.


Uz Damira Orlića u predstavi, u kojoj lutkama upravljaju i po četiri animatora, sudjeluju i glumci-lutkari Andrea Špindel, Petra Šarac, David Petrović i Tilen Kožamelj.


Zanimljivost je da će »Zamrznute pjesme« u Ljubljani biti izvedene na slovenskom jeziku.