Krila

Otvoren poziv za peto izdanje riječkog festivala TranziT

Kim Cuculić

Ilustracija / Foto Ana Križanec

Ilustracija / Foto Ana Križanec

Festival promovira europske i domaće nezavisne izvedbene umjetnike i njihove organizacije



Umjetnička organizacija Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA sa sjedištem u Rijeci pokreće javni poziv za 5. izdanje europskog festivala suvremenih kazališnih praksi TranziT, koji će se održati u Rijeci u razdoblju od srpnja do studenoga 2024. godine.


Festival promovira europske i domaće nezavisne izvedbene umjetnike i njihove organizacije, dok programski donosi radove koji su u sinkronicitetu sa suvremenom publikom te društvenim i tehnološkim kontekstom.


Zamišljen je kao višemjesečni program s fokusom na predstavljanje radova snažnih autorskih i umjetničkih osobnosti visoke kvalitete i relevantnog sadržaja, manjih i eksperimentalnih formata događanja koji mogu biti u kazališnom i nekazališnom prostoru te koji rezoniraju, angažiraju i/ili uključuju suvremenu publiku.




Umjetnici/organizacije se mogu prijaviti za dvije kategorije: predstavljanje radova koje uključuje gostovanje predstave i razgovor s publikom nakon predstave, te po dogovoru kraću radionicu za publiku dan prije izvedbe ili na sam dan izvedbe (1-2 dana) te istraživački lab koji uključuje 1 – 2 gostujuća umjetnika koji su zainteresirani s lokalnim umjetnicima/publikom predstaviti svoj način rada te istraživati tematiku po vlastitom izboru te eventualno otvoriti vrata moguće suradnje i rada u Rijeci u budućnosti (2 – 3 dana).


Rok za prijavu je 25. ožujka 2024. Prijave su putem online obrasca OVDJE.


Za dodatne informacije može se obratiti na: [email protected].


Selektorica festivala je Ivana Peranić. Rezultati selekcije bit će poslani mailom svim prijaviteljima najkasnije do 29. travnja 2024.