Kulturni centar Travno

Kazalište Hotel Bulić premijerno izvelo novu predstavu “U Agoniji” Senke Bulić

Kim Cuculić



ZAGREB – Kazalište Hotel Bulić premijerno je izvelo novu predstavu »U agoniji« u Kulturnom centru Travno. Redateljica je Senka Bulić, a izvođači Ivana Bolanča, Jure Radnić, Janko Rakoš i Lidija Horvat Dunjko. Scenograf je Tomislav Ćurković, kostimograf Oliver Jularić, a dizajner svjetla Tomislav Maglečić.


U godini obilježavanja 130 godina od rođenja Miroslava Krleže Kazalište Hotel Bulić produciralo je dramu »U agoniji«, najizvođeniji i kritički najbolje ocijenjen Krležin dramski tekst. »Fokus interesa je postavljen na istraživanje, novo iščitavanje i interpretaciju u relaciji sa suvremenim kontekstom i razumijevanjima koja nam ona nude danas.


Kazalište Hotel Bulić otvara prostor za rad na novim glumačkim tehnikama, istraživanjima glumačkog kazališta i osiguravanje prostora za drukčije, eksperimentalne, hibridne i progresivne izvedbene prakse.




Dramski tekst tek je polazište koje daje temeljni okvir za samu predstavu kao konačni ishod, no važan segment rada i temeljni interes postavljen je upravo na proces stvaranja«, navodi se.