HNK Ivana pl. Zajca

Hrvatska i Talijanska drama te Balet idu na putovanja

Kim Cuculić

Balet »Plamteća voda« putuje u Šibenik / Foto FANNI TUTEK-HAJNAL

Balet »Plamteća voda« putuje u Šibenik / Foto FANNI TUTEK-HAJNAL

Sofoklov »Kralj Edip« putuje na 22. Međunarodni festival komornog teatra »Zlatni lav« u Umagu gdje će biti izveden 25. lipnja, a zatim će 18. srpnja gostovati na 67. Splitskom ljetu



RIJEKA Ansambli HNK-a Ivana pl. Zajca uskoro kreću na brojna gostovanja u zemlji i inozemstvu. Hrvatska drama s »Gospođom ministarkom«, predstavom prema djelu Branislava Nušića u adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat, ide na pravu turneju.


Prvo će 18. lipnja biti izvedena u Novom Sadu, gdje će otvoriti natjecateljski programa »Sterijinog pozorja«, jednog od najuglednijih kazališnih festivala u Srbiji, a samo dva dana kasnije, 20. lipnja, gostovat će u Narodnom pozorištu u Beogradu. Svoju turneju riječka će »Ministarka« zaključiti 23. lipnja izvedbom na 45. Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu.


Također predstava Hrvatske drame, Sofoklov »Kralj Edip« u adaptaciji i režiji Luciana Delprata, 25. lipnja putuje na 22. Međunarodni festival komornog teatra »Zlatni lav« u Umagu gdje će biti izvedena 25. lipnja. Zatim će 18. srpnja gostovati na 67. Splitskom ljetu.




Predstava »Čelične magnolije« Roberta Harlinga u režiji Renate Carole Gatice 20. srpnja gostuje na Kastafskome kulturnome letu. Baletni ansambl ide u Šibenik, gdje će 19. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila, u okviru Dance festivala Šibenik, izvesti svoju plesno-baletnu »Plamteću vodu« glasovitog europskog i svjetskog koreografa Andonisa Foniadakisa.


Puno će putovati i Talijanska drama. Nakon nedavnog gostovanja predstave »Alfa Romeo Jankovits« u Trstu, u istom će talijanskom gradu, u okviru Festivala Estivo del Litorale, 25. lipnja izvesti i predstavu za obitelj »Adriatico« Siniše Novkovića. I predstavu »Il bonsai ha i rami corti«/«Bonsai ima kratke grančice« Serene Ferraiuolo i Giuseppea Nicodema također će izvesti u Trstu 13. srpnja.