Veliki jubilej u Zajcu

Četrdeset godina umjetničkog rada Olivere Baljak uz Živku Popović

Davor Mandić

Olivera Baljak / Foto HNK Ivana pl. Zajca

Olivera Baljak / Foto HNK Ivana pl. Zajca

Uz 40. obljetnicu rada Baljak će novom izvedbom Živane Popović, nakon uspješne premijere u srpnju, proslaviti i skorašnji odlazak u mirovinuRIJEKA  Proslavu 40. obljetnice umjetničkog rada nacionalna dramska prvakinja Olivera Baljak može dočekati posve mirna.


Njenu premijernu izvedbu u predstavi “Gospođa ministarka”, prema kultnom tekstu Branislava Nušića, a u režiji Tatjane Mandić Rigonat, hvalile su i publika i kritika, pa je teško očekivati drugačiji ishod i ovaj petak 25. rujna, kada će u 20 sati Baljak ponovo stupiti na scenu “Zajca” kao cijeli svoj glumački život željena Živka Popović.


– Jako rano u životu gledala sam “Gospođu ministarku” i ne sjećam se tko je bila glumica, ali ja sam se već tada zaljubila u Živku Popović. Kada sam počela glumiti i pokazala komički talent, pojavila se ideja da glumim i nju. No bez obzira na moje “bacanje u prostor” i ispitivanje, bez obzira na sve izazove koje sam prihvaćala, ja sam i dalje sumnjala da bih mogla igrati Živku. I ovaj poziv doživjela sam sudbinski – rekla je Baljak i izrazila zahvalnost intendantu HNK-a Ivana pl. Zajca Marinu Blaževiću te ravnateljici Hrvatske drame Renati Caroli Gatici na tom pozivu, uz objašnjenje da je izabrala raditi s redateljicom Tatjanom Mandić Rigonat zato što je iz krajeva koji sigurno bolje poznaju Nušića nego mi, a i već je taj tekst radila