Samostalna izložba

Željko Seleš u Galeriji Klović izložio izbor iz svog bogatog opusa. Prvi put se predstavlja riječkoj publici

Kim Cuculić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Željko Seleš obilježavai pedesetu obljetnicu svojeg likovnog stvaralaštva



Samostalna izložba Željka Seleša otvorena je u Galeriji »Juraj Klović«. Obilježavajući pedesetu obljetnicu svojeg likovnog stvaralaštva Željko Seleš prvi put se predstavlja riječkoj publici.


Izložene slike izbor su iz njegovog bogatog opusa nastaloga u posljednjih deset godina. Svojim raznovrsnim i jedinstvenim radovima on zauzima posebno mjesto u krugu naivnog slikarstva.


S njim ga povezuje specifičnost načina rada, no istražujući i podređujući tehniku svojem senzibilitetu, njegov poetski realizam nadilazi karakteristične postavke.




Razvijenost i kvalitetu stila odražava vidljiva profesionalnost naobrazbe, kao i dosljednost kompleksnosti samog rukopisa.


Foto Sergej Drechsler


Kako je ovim povodom napisala Jasna Rodin, nepreglednost horizonta, blagost neba i neslućene daljine donose neke drukčije i nove motive, tematski vezane za more, jasnih boja vedrine i zelenila.


– Morski krajolici Željka Seleša inspiriraju već duži niz godina i po njima je postao cijenjen i prepoznatljiv.


U ovom ciklusu on se prilagodio okolini, primorju i okruženju, motivima koje osjeća i voli. Ostajući svojstven sebi, on uspijeva sačuvati vlastiti identitet, a opet uroniti u nešto novo i neuobičajeno.


Na tragu tradicije, no i sukladno s modernim senzibilitetom, njegove slike nose jaku notu autentičnosti i slobode, osvrnula se Rodin.


Radno vrijeme Galerije je od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, a nedjeljom je zatvorena