Liburnijski umjetnik

U Laurusu otvorena izložba “Potpuna preobrazba” Saše Jantoleka

Hina

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



LOVRAN – Izložba pod nazivom »Potpuna preobrazba« liburnijskog umjetnika Saše Jantoleka otvorena je u galeriji Laurus u Lovranu. Autor se predstavlja novim ciklusom radova, a inače je poznat po svojem autentičnom likovnom izrazu u kojem integrira različite tehnike, od crteža i slike, do objekta i skulpture, izražavajući humoristične i groteskne životne situacije.


– Na ovoj izložbi umjetnik se udaljava od ove namjere i okreće se svom unutrašnjem dijalogu, izražava svoju nutrinu spontanim, intuitivnim likovnim jezikom na tragu klasične apstraktne slike. Radovi vibriraju na granici asocijativnih formi, ali je dominantnija dramatična atmosfera koju autor dobiva radeći na slojevitom nizu polja bogatih teksturom, linijom i koloritom. Izložba nam otkriva Jantoleka u jednom novom svjetlu čistog slikarstva – naveli su o izložbi iz Umjetničke organizacije P.A.L.


Ova je Jantolekova izložba koja se može pogledati do 5. veljače dio programa ART Laurus 2022. Umjetničke organizacije P.A.L., a program je financiran sredstvima Općine Lovran i PGŽ-a.




Galerija Laurus u Lovranu je otvorena utorkom, srijedom i petkom od 17 do 20 sati, četvrtkom i subotom od 10 do 13 sati, dok je tijekom nedjelje i ponedjeljka zatvorena.