"Žensko dopisivanje"

Skupna izložba u Kloviću: Umjetnički projekt u formi likovnog dopisivanja

Kim Cuculić

Komunikacija se odvija na razini ženskih "razgovora", osobnih i intimnih, idejnih i likovnihRIJEKA – Izložba pod naslovom »Žensko dopisivanje – Female correspondence« bit će otvorena u Galeriji »Juraj Klović« od 17. rujna do 1. listopada. Ovaj umjetnički projekt bavi se problemom komunikacije i to u formi likovnog dopisivanja. Komunikacija se odvija na razini ženskih »razgovora«, osobnih i intimnih, idejnih i likovnih.


– Ovim projektom želimo izaći iz komunikacije koja se odvija preko društvenih mreža, kako bi autorice koje sudjeluju na projektu kroz formu likovnog rada – grafike ostvarile likovnu komunikaciju. Svaka pojedina autorica sebi svojstvenim senzibilitetom progovara o vlastitim temama te se nadovezuje na problem ženskog pisma. Projekt je započeo u siječnju 2019. godine. Kroz godinu dana autorice (Tihana Karlović i Mateja Rusak) svaki mjesec slale su si jedno pismo – grafiku formata 10,5 x 15 cm u deset primjeraka. Svaki sljedeći mjesec nova grafika je odgovor na grafiku od prethodnog mjeseca – piše u najavi izložbe u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka.


Umjetnice koje sudjeluju u projektu su Anna Trojanowska, Raquel Amat, Ana Salopek, Kristina Pongrac, Dora Bakek, Raluca Iancu, Iva Gobić, Gloria Sellan, Maja Franković, Svetlana Jakimovska Rodić, Irena Kečkeš, Maja Zemunik Khovaladi, Carmen Bačura Potočić i Monika Jurić.
Radno vrijeme »Klovića« je od 10 do 13 sati, a nedjeljom je zatvoreno.