»Sušak, umjetnost /stvaranja/ sjećanja«

Izložba na panelima posvećena Sušaku, »nepostojećem gradu«

Kim Cuculić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Projektom se promišlja koncept prostora, odnosno doživljaj Sušaka na temelju nekoliko fragmenata kao što su slojevi iz neposrednog okruženja



RIJEKA – Izložba na panelima posvećena Sušaku otvorena je na vanjskim panelima (šetnici prema zgradi STEPRI). Cilj izložbe i projekta »Sušak, umjetnost /stvaranja/ sjećanja« otvaranje je dijaloga o Sušaku, »nepostojećem gradu«. Projektom se promišlja koncept prostora, odnosno doživljaj Sušaka na temelju nekoliko fragmenata kao što su slojevi iz neposrednog okruženja, elementi svakodnevice, dijelovi povijesti, kulture i društva koji grade i oblikuju proces razmišljanja i percepcije.


Projekt su osmislile doc. dr. sc. Sarah Czerny s Odsjeka za kulturalne studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, Daniela Samaržija iz Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i Jasenka Alić-Tadić iz GKR – ogranak Trsat.


U projekt su također bili uključeni studenti i studentice s kolegija Kulturalne geografije, članovi i članice Kluba Sušačana, APURI, GKRI te učenici i nastavnici Škole za primijenjenu umjetnost.




Projekt financira Sveučilište u Rijeci, strateški i programski partner Rijeke 2020, u sklopu programskog pravca 27 susjedstava. Izložba je otvorena do 11. siječnja 2021.