Sudjelovalo 59 umjetnika

HDLU Rijeka održao 75. godišnju izložbu svojih članova. Dodijeljene nagrade i pohvale najboljima

Kim Cuculić

Ipšić: Laguna

Ipšić: LagunaRIJEKA – Ove godine HDLU Rijeka održao je 75. godišnju izložbu svojih članova te su u sklopu njezinog obilježavanja dodijeljene dvije nagrade, kao i pohvale za rad. Na izložbi je sudjelovalo 59 umjetnika.


Žiri za dodjelu nagrada HDLU-a Rijeka u sastavu Damir Šegota, predsjednik Upravnog odbora HDLUR-a, Silvija Đolonga, predsjednica Umjetničkog savjeta HDLUR-a i Istog Žorž, nagrađeni autor na izložbi Mali format dodijelo je godišnju nagradu HDLU-a Rijeka za najbolji rad na izložbi Dajani Radoš. Pohvalu za rad dobili su Alen Šimoković, Barbara Cetina i Matko Kezele.


Godišnja nagrada HDLU-a Rijeka uključuje samostalnu izložbu autorice u Galeriji »Juraj Klović« u 2022. godini.
Povjerenstvo za dodjelu Nagrade Galerije Kortil odlučilo je Nagradu na 75. godišnjoj izložbi HDLU-a Rijeka dodijeliti autoricama Sanji Ipšić-Randić i Meliti Sorola-Staničić. Nagrada koju dodjeljuje Hrvatski kulturni dom na Sušaku sastoji se od organizacije zajedničke izložbe nagrađenih autorica u Galeriji Kortil krajem 2022. godine. Povjerenstvo čine članice programskog savjeta Galerije Kortil u sastavu Ivana Lučić, Sonja Švec-Španjol i Jolanda Todorović.


Radovi obiju autorica izloženi na 75. godišnjoj izložbi HDLUR-a nadovezuju se na njihov dosadašnji rad. Premda različite u osobnim likovnim poetikama, obje autorice u svom radu pokazuju interes za prirodu i prirodno, kako oko sebe tako i u sebi. Obje autorice u polazištu posežu za elementima prirode ili istražuju njezine izravne i neizravne manifestativne pojave, te bi stoga njihove sličnosti, a još više međusobne razlike, mogle učiniti njihovu zajedničku izložbu u Kortlu zanimljivom, istaknuto je.