Vizualni umjetnik

“Fontane” Silvija Vujičića u Galeriji Filodrammatica: Suvremeni hommage Hieronymusu Boschu

Kim Cuculić

Silvio Vujičić / Foto ljubaznošću umjetnika

Silvio Vujičić / Foto ljubaznošću umjetnika

Riječima autora, fontane postavljene u suvremeni kontekst pozivaju na promišljanje o globalnim temama poput distopije, života i uništenja



Vizualni umjetnik i dizajner Silvio Vujičić predstavit će u riječkoj Galeriji Filodrammatica samostalnu izložbu »Fontane«, koja se u organizaciji udruge Drugo more otvara u četvrtak 29. veljače u 18 sati.


Autor ovom izložbom istražuje simboliku procesa, i to kroz dva ključna umjetnička uređaja – »Nestabilnu fontanu« i »Stabilnu fontanu« – koji kroz kemijske procese postaju portali promjene, izazivajući gledateljevu percepciju.





Vujičićeve fontane pritom imaju vlastiti krvotočni sustav i spremnike za pomno odabrane kemikalije, tekućine, sjemenke i predmete, nalikujući na uređaje iz nekog (al)kemičarskog laboratorija.


Riječima autora, fontane postavljene u suvremeni kontekst pozivaju na promišljanje o globalnim temama poput distopije, života i uništenja, zbog čega ova izložba nije samo hommage Hieronymusu Boschu, već i suptilna kritika suvremenog društva, pozivajući gledatelje da istraže svoje vlastite sudbine unutar procesa transformacije.


Uz slobodan ulaz, izložba ostaje otvorena do 21. ožujka, radnim danima od 11 do 13 i 17 do 20 sati, te subotom od 17 do 20 sati.