odluka na natječaju

Istria Nobilissima: Prva nagrada za poeziju Giacomu Scottiju

Kim Cuculić

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić



RIJEKA – Obznanjeni su rezultati natječaja za umjetnost i kulturu »Istria Nobilissima« za 2020. godinu. U kategoriji književnosti prvu nagradu »Osvaldo Ramous« za poeziju dobio je Giacomo Scotti, a drugu Alessandro Salvi. Za poeziju na jednom od dijalekata talijanske nacionalne zajednice prvu nagradu dobila je Tiziana Dabović, a drugu Alessio Giuricin. U sekciji proze prva nagrada pripala je Rosanni Buboli, a druga Martini Scaliji. U kategoriji tekstova iz društveno-znanstvenog područja prvu nagradu osvojio je Libero Benussi, a drugu Agata Tomšič. U kategoriji kazališta drugu nagradu »Raniero Brumini« dobio je Giuseppe Nicodemo za tekst »Fiume’s X-mas«.


U kategoriji vizualnih umjetnosti prvu nagradu »Romolo Venucci« u sekciji slikarstva, kiparstva, grafike te digitalne i videoumjetnosti dobio je Bruno Paladin, a dobitnica druge je Tea Paškov Vukojević.


U kategoriji fotografije dobitnik prve nagrade je Jerko Gudac, a druga nagrada otišla je u ruke Bruna Bontempa. U kategoriji filma i televizije dobitnica prve nagrade je Claudia Raspolič. U kategoriji glazbe prvu nagradu »Luigi Dallapiccola« dobila je Larisa Rojnić, a dobitnik druge je Ivan Graziani. U kategoriji onih koji su podrijetlom iz Istre, istarsko-kvarnerskog kraja i Dalmacije u sekciji proze i poezije dobitnica prve nagrade je Doriana Segnan, a druge Debora Grbac.




Dobitnik godišnje novinarske nagrade je Dario Saftich.


Posebna priznanja dobili su Romina Floris, Mario Simonovich, Demi Boscia, Luiza Štokovac, Anamarija Lovrečić i Đeni Dekleva Radaković. Na ovogodišnjem natječaju »Istria Nobilissima« sudjelovao je 51 autor u različitim kategorijama, od čega 6 za nagradu »Adelia Biasiol« posvećenu mladima.