Znanje

Imamo 3 savršene knjige za opuštanje u blagdanskom ozračju

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

"Čuvarice tajni" iz pera Lare Prescott isprepleću poznatu ljubavnu priču iz svijeta književnosti, vezu Pasternaka i njegove dugogodišnje ljubavnice Olge Ivinskaje



U knjigama uživamo tijekom cijele godine, a zimi nam ništa nije draže od umatanja u omiljenu dekicu i uživanje u dobrom naslovu. Zato nas je oduševilo Znanje koje ima tri noviteta savršena za opuštanje u blagdanskom ozračju, koji će zadovoljiti i najzahtjevnije knjigoljupce.


Nevjerojatno briljantan, žestok, oštrouman i smiješan roman Fleishman je u nevolji iz pera novinarke New York Timesa Taffy Brodesser-Akner pravo osvježenje na knjižnoj sceni. Počinje kao zabavna priča o sredovječnom Njujorčaninu koji istražuje aplikacije za neobavezan seks, a završava kao feministički tekst koja vas pogađa u srž. Ovo je gorko sladak, bolno smiješan i, na kraju, dirljiv i human portret suvremene ljubavi i braka. Knjiga Fleishman je u nevolji podsjeća na velike romane šezdesetih i sedamdesetih godina. To je Philip Roth ili John Updike u najboljem izdanju, s time da ova autorica savršeno razumije žene.





Iz pera britanske spisateljice Ione Grey, koja je svojim debitantskim romanom Pisma izgubljenoj ljubavi osvojila srca čitatelja diljem svijeta. Kao treptaj u noći njezin je drugi roman u kojem virtuozno slika britansko društvo između dva svjetska rata. Obuhvaćajući razdoblje od dva desetljeća te burne promjene u britanskoj povijesti u predvečerje Drugog svjetskog rata, Kao treptaj u noći Ione Grey epski je roman o strasti, boli i gubitku.  Izvanredan roman o životnim odabirima usred neopisive žalosti i istinske ljubavi. Žudite li za životnim, emotivnim pričama, ovaj će vas roman dirnuti u srce.



Čuvarice tajni iz pera Lare Prescott isprepleću poznatu ljubavnu priču iz svijeta književnosti, vezu Pasternaka i njegove dugogodišnje ljubavnice Olge Ivinskaje, i pripovijest o dvjema ženama koje dar za čuvanje tajni katapultira u svijet opasnosti, ljubavi i međunarodne špijunaže. Dok nas vodi od Moskve do gulaga, od Washingtona do Pariza i Milana, ovaj roman osjećajno, vjerodostojno i s posebnom pažnjom za povijesne detalje pripovijeda o napetim vremenima i iznimnim a nevidljivim ženama koje su ih obilježile. Uzbudljiv roman nadahnut istinitim događajima, planom obavještajne agencije CIA da najveću ljubavnu priču 20. stoljeća, Doktora Živaga, iskoristi kao oružje protiv sovjetskog sistema.



Knjige u izdanju nakladničke kuće Znanje dostupne su od ovog tjedna u svim bolje opremljenim knjižarama i na webshopu znanje.hr.