SPECIJALNO IZDANJE

Gradsko kazalište lutaka Rijeka slavi 200. izvedbu predstave „Palačinka mog života“

P. N.



Proslava 200. izvedbe „Palačinka mog života“


Gradsko kazalište lutaka Rijeka proslavit će 200. izvedbu popularne predstave „Palačinka mog života“ – autorskog projekta lutkara Davida Petrovića specijalnim izdanjem predstave u četvrtak, 28. ožujka 2024. u u 18:00 sati u svojem kazalištu.


„Palačinka“ je priča o kuharu koji cijelog života mašta o tome da napravi palačinku života i pobijedi na natjecanju. U kuhinji Davida Petrovića događa se nešto posve neočekivano i još neviđeno, a baš tako bit će i u ovoj posebnoj izvedbi.




„Stigli smo do broja 200. Baš toliko je i palačinka ispečeno, možda i koja viška kad bismo se zasladili nakon predstave. Krenulo je s Kuharom i Gitarom (Srđan Badurina), pa se na 100. izvedbi priključio i Bubanj (Serđo Dlačić). Sve su to likovi koji zajdničkim snagama ispeku najbolju palačinku života.


Na slavljeničkoj 200. izvedbi „Palačinke mog života“ priključit će se i druga gitara (Elvis Devčić), Bas gitara (Krešimir Kunda) i Harmonika (Tilen Kožamelj). To će biti pravi Palačinka bend koji će i nakon izvedbe malo zasvirati“, poručio je redatelj i glumac David Petrović.


„Palačinka mog života“, u trajanju od 40 minuta, prilagođena je za predškolski i školski uzrast, a premijerno je izvedena 7. svibnja 2012.