FOTO SELEKCIJA

FOTO U Galeriji Principij otvorena izložba “Dualizam grada” autorica Sandre Končarević i Biserke Dunić

Claudia Bošković

Snimila: Ana Krizanec

Snimila: Ana Krizanec

Izložba ostaje otvorena do 28. veljače i može se razgledati radnim danom 10 - 13 i 17 - 20 te subotom 10 - 13., nedjeljom galerija je zatvorena



U Galeriji Principij otvorena je izložba “Dualizam grada” autorica Sandre Končarević i Biserke Dunić. Izložba koja fotografskom selekcijom predstavlja dualnu perspektivu grada Rijeke kroz objektive autorica dokumentira i suprotstavlja realističnu i lirsku urbanu karakterizaciju. Ideju o spajanju dvaju kontrastnih doživljaja grada realizirao je riječki fotograf Borislav Božić, koji je ujedno sudjelovao i u selekciji radova za izložbu.


U vlastitoj vizuri grada obilježenom monokromatskom paletom, Sandra Končarević predstavlja realističko naličje Rijeke, smještajući fokus na simbolička mjesta gradskog protoka  u kojima bilježi igru sjena.


–  Seriju fotografija snimala sam iz niže perspektive, ispod razine ljudskog pogleda, nastojeći svratiti pažnju na to da zastanemo i zamijetimo neke stvari. Sve to bilježila sam na mjestima veće koncentracije ljudi, pogotovo kad je kontrast svjetla i sjene jak, usput dokumentirajući ljude, stolice, gradski đir, ali i znamenitosti Rijeke, istaknula je Končarević.





Biserka Dunić prvom izložbom fotografske vrste predstavlja svojevrsno snoviđenje Rijeke, bilježeći fragmente svakodnevice artističkog potencijala.


–  Ove fotografije vizuru grada koji ja sanjam predstavljaju kroz sumaglicu, u svjetlu nekadašnjih, ljepših i boljih vremena. Sav moj rad obilježen je koloritom, a ovom prilikom koristim kolorit kako bih grad koji na neki način propada podsjetila na neko bolje vrijeme, objasnila je Dunić.


Izložba ostaje otvorena do 28. veljače i može se razgledati radnim danom 10 – 13 i 17 – 20 te subotom 10 – 13., nedjeljom galerija je zatvorena.