DAŠAK JAPANSKE KULTURE

FOTO Japanska plesna skupina Izena-no-Kai nastupila u Rijeci: Publika uživala u posebnom iznenađenju

Ervin Pavleković

Snimila: Ana Krizanec

Snimila: Ana Krizanec

Uz nastupe grupe, u jednome su dijelu pojedici iz publike imali prilike stati na pozornicu i zaplesati s japanskom grupom



Japanska plesna skupina Izena-no-Kai, koja predstavlja narodne plesove otočja Okinawa i Amami, od svojeg je osnivanja u Tokiju 1988. godine nastupala diljem svijet, a večeras je svojim nastupima i u Rijeku donijela dašak japanske kulture i tradicije na oduševljenje publike.


Nastupi ove japanske plesne skupine temelje se na klasičnoj eleganciji i tradiciji kraljevstva Ryukyu, uz prisutnu dinamiku koje teži privući suvremenu publiku. Njihova inovativna izvedba kombinira tradicionalne i kreativne plesove, zbog čega se strana publika lako poistovjećuje s njihovim izričajem.


Foto galerija: Japanska plesna skupina Izena-no-Kai Foto: Ana Križanec


Izena-no-Kai ansambl je stekao reputaciju zahvaljujući svojim jedinstvenim kompozicijama, koreografijama i raskošnim kostimima, a njihove originalne izvedbe su visoko priznate i diljem Europe i Azije, a za riječku je publiku grupa izvela ukupno sedamnaest plesnih točaka – Yotsutake, Wakashu-zei, Mirukumunari, Hanagusuku, Asatoyayunta, Mamidoma, Tanchame, Pa-ran-ku, Kuicha, Mata kimini koishiteru, Ajianbito, Kanayo-, Dynamic Ryukyu, Katyashi, Hanazome Telisaji, Teingara, Izena-no-kai.




Uz nastupe grupe, u jednome su dijelu pojedici iz publike imali prilike stati na pozornicu i zaplesati s japanskom grupom, a publika je nešto kasnije imala prilike grupno ustati na svojim mjestima te uz vodstvo grupe naučiti dijelove koreografije jednog od plesova, što je bilo malo, ali slatko iznenađenje.


Organizatori događaja su Izena-no-Kai i Japan Croatia Society, sponzori su THE TOKYO CLUB, Amami Oshima Shuzo, a gostovanje grupe održalo se uz podršku Okinawa Convention & Visitors Bureaua, Grada Amamija te Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj.