Vesela, zabavna i čarobna priča

“Djevojčica koja je spasila Božić” novi je roman koji donosi pravu bajku

Karmen Bosnić

Foto: Mozaik knjiga

Foto: Mozaik knjiga

Ovu veselu, zabavnu i čarobnu priču ilustrirao je Chris Mould, knjigu je prevela Mirjana Jurić Pajić, a na hrvatskom jeziku objavljena je u izdanju Mozaik knjige.



Što je potrebno da bi se vjerovalo u magiju? Badnjak je i stvari ne stoje najbolje. Djevojčica Amelia Wishart zarobljena je u ubožnici gospodina Jezovitog i Božića možda neće ni biti. Magija je sve slabija.


Da bi se Božić ove godine dogodio, Amelia mora biti pronađena. Uz pomoć vilenjaka, osam sobova, engleske kraljice i gospodina Charlesa Dickensa, potraga za Amelijom – i tajnom Božića – može početi.


»Djevojčica koja je spasila Božić« novi je dječji roman autora uspješnice »Dječak zvan Božić« Matta Haiga, koji piše vrlo uspješne naslove i za odrasle i za djecu, a u njima često spaja stvarnost i maštu, ali uvijek s bar jednim neobičnim preokretom. Guardian je njegovo pisanje opisao kao »čudesno čudno«, a New York Times nazvao ga je »romanopiscem velikog talenta«.




Po romanu »Dječak zvan Božić«, u režiji Gila Kenana, snimljen je film čija se svjetska premijera očekuje 2021. »Djevojčica koja je spasila Božić« drugi je od četiri naslova iz »Christmas« serije koja je zaludila milijune mladih čitatelja. Ovu veselu, zabavnu i čarobnu priču ilustrirao je Chris Mould, knjigu je prevela Mirjana Jurić Pajić, a na hrvatskom jeziku objavljena je u izdanju Mozaik knjige.