Od 1. do 24. rujna

Vrisak se uskoro vraća u Rijeku

Kim Cuculić

Foto: Arhiva NL

Foto: Arhiva NL

Sajamski dio počinje 1. rujna u V.B.Z.-ovoj knjižari na Korzu te na književnim punktovima na Jadranskom trgu i u Bazari- govu prolazu. Festivalski dio bit će održan od 12. do 19. rujna



Na Facebook stranicama manifestacije objavljeno je da će ovogodišnji, 14. Vrisak – sajam knjiga i festival autora u Rijeci biti održan od 1. do 24. rujna. Sajamski dio počinje 1. rujna u V.B.Z.-ovoj knjižari na Korzu te na književnim punktovima na Jadranskom trgu i u Bazarigovu prolazu. Središnji, festivalski dio bit će održan od 12. do 19. rujna u prostorima zgrade Exportdrva i Guvernerove palače Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja.


– Svečano otvorenje festivalskog dijela ovogodišnjeg Vriska započinje 12. svibnja u 19.30 sati u Perivoju Guvernerove palače uz posebne glazbene goste i dodjelu V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman. Na festivalu će nam se pridružiti brojni strani i domaći autori, a detaljan program otkrivamo uskoro. Sajamski dio Vriska ponovo okuplja sve relevantne hrvatske izdavače, koji će nam se predstaviti novitetima, ali i starijim naslovima i klasicima, koji će se moći nabaviti na sniženju do 80 posto.





U sajamskom dijelu sudjeluju: V.B.Z., Naša djeca, Fraktura, Znanje, Mozaik knjiga, Planetopija, Profil, Fokus komunikacije, Meandar, Felix libar, Leo Commerce, Meandar, Naklada Jesenski Turk, Veble, Sandorf, Stilus knjiga, Naklada Ljevak i mnogi drugi.


U širokoj ponudi bit će i knjige na stranim jezicima, posebno Taschenova izdanja, ali i V.B.Z.-ova biblioteka »The Best of Croatian Literature«, u kojoj objavljujemo djela domaćih autora na engleskom i njemačkom jeziku. Poseban dio sajma bit će posvećen knjigama za djecu. Vrisak će i ove godine predstaviti kvalitetnu, hrabru i suvremenu književnost, književnost koja izlazi iz zone komfora, nasmijava nas, potiče na razmišljanje, s čijim likovima tugujemo, veselimo se, svađamo, mirimo i rastemo.


S prošlogodišnjeg Vriska u Exportdrvu, Foto: Arhiva NL


Vidimo se na Vrisku, a za sve koji ne budu u blizini Rijeke, osigurali smo prijenos uživo na našim stranicama – poručuju organizatori Vriska.


Vrisak se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, programa »Kreativna Europa« Europske komisije, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Tradukija i Hrvatske gospodarske komore – Zajednice nakladnika i knjižara.


Nova VBZ knjižara, Foto: Kim Cuculić


 


Nova knjižara u Rijeci

Kao što je spomenuto, sajamski dio Vriska, među ostalim, održavat će se u V.B.Z.-ovoj knjižari na Korzu, a ovom prilikom istaknimo i da je V.B.Z. nedavno otvorio novu knjižaru u Rijeci. Riječ je o prostoru u prizemlju Palače šećera, u kojoj je svoj novi dom pronašao Muzej grada Rijeke. Adresa je Krešimirova ulica 28