Izložba fotografija

“Brick by brick” u Palači šećera: Svjedočanstvo jedne preobrazbe

Davor Mandić

Marija Lazanja Dušević

Marija Lazanja Dušević



RIJEKA – Izložba fotografskih radova »Brick by brick«, autorice Marije Lazanje Dušević, svjedočanstvo zahvata učinjenih u sklopu procesa obnove Palače šećera, bit će otvorena u Svečanoj dvorani Palače šećera, 13. srpnja u 19 sati.


Rečeni zahvati trajali su od ožujka 2018. do kolovoza 2020. godine, a Palača je otvorena u sklopu projekta Rijeka – EPK 2020., kada je postala i sjedište Muzeja grada Rijeke, podsjećaju u MGR-u.


Marija Lazanja Dušević




– Tijekom dvije i pol godine građevinskih radova snimljeno je nekoliko stotina fotografija, a za izložbu je odabrano njih 75. Zahvaljujući zabilježenim prizorima, posjetitelji mogu usporedbom jučerašneg i današnjeg stanja vidjeti koliko je napravljeno u obnovi povijesnoga zdanja.


Fotografije nemaju isključivo dokumentarni, nego dijelom i umjetnički, edukativan i promidžbeni karakter. U postav izložbe uključeno je i nekoliko videofilmova koji svjedoče živom slikom o tranziciji derutne zgrade u današnju muzejsku Palaču šećera – kaže se u najavi izložbe koja traje do 3. rujna 2023. godine.