Katarina Luketić

book&zvook: Objavljena prva knjiga pisana za slušanje na hrvatskom jeziku

Hina

Katarina Luketić / Foto Darko Jelinek

Katarina Luketić / Foto Darko Jelinek

Izlaskom iz sigurne zone ukoričene knjige i ulaskom u svijet glasa, autorica Katarina Luketić napisala je tekst koji svojim zvučnim ambijentom slušateljima/čitateljima pruža posebne doživljaje i uvide o književnosti



Knjiga “Balkanska predavanja: šest prijedloga za sljedeće desetljeće” autorice Katarine Luketić, prva originalna audio knjiga u nas izvorno pisana za slušanje, objavljena je na distribucijskoj platformi book&zvook.


Riječ je o audio izvorniku koji nije dosad objavljen u formi tiskane knjige, a njegov tekst pisan je za slušanje i traje ukupno 5 sati i 11 minuta. Audio knjigu suizdaju autorica i nakladnik zvučnih knjiga Audio Store Transonica koji stoji iza distribucijske platforme book&zvook, mobilne aplikacije za pametne uređaje putem koje je knjiga i dostupna široj javnosti.


Izlaskom iz sigurne zone ukoričene knjige i ulaskom u svijet glasa, autorica Katarina Luketić napisala je tekst koji svojim zvučnim ambijentom slušateljima/čitateljima pruža posebne doživljaje i uvide o književnosti.




U “Balkanskim predavanjima” se tako na jedinstven način prožimaju tekst i zvuk; predavanja o književnosti i dramatizacije samih književnih djela; glasovi, glazba i zvučni ambijenti.


Knjiga je posvećena književnosti balkanskog prostora i u njoj se želi afirmirati ono najbolje i najprogresivnije što je – po mišljenju autorice – u toj književnosti nastalo posljednjih desetljeća. Ujedno, knjiga je i svjesna apologija same književnosti, pohvala jedinstvenim uvidima u svijet koji nam pružaju samo književni tekstovi.


Predavanja su osmišljena oko pojmova Prostornost, Otvorenost, Autentičnost, Višeznačnost, Imaginativnost i Emancipacija, a Luketić ih govori sama.


Uz glazbu Mare Marketa i Borisa Kovača, svojim glasom sudjeluju Srđan Sorić, János Römer, Nikša Marinović, Ivan Horvat, Alen Jelen, Urša Raukar, Rakan Rushaidat, Bojan Brajčić, Boris Ler, Zoran Čubrilo i Nataša Janjić-Medančić.


Aplikacija book&zvook dostupna je za sve pametne uređaje putem platformi Google Play Store, Apple App Store i Huawei Gallery, a više informacija dostupno je na stranici www.bookzvook.com.


Ulomke iz audio knjige može se poslušati na autorskoj stranici Katarine Luketić na adresi www.katarinaluketic.com.