Golf R

Najsnažniji serijski golf ikad proizveden može se sada kupiti i u Hrvatskoj. Evo kolika mu je cijena

P. N.

TSI motor snage 320 KS omogućava Golfu R ubrzanje do 100 km/h za svega 4,7 sekundiU Hrvatskoj je započela prodaja perjanice modela Golf sa snagom od 320 KS. Golf R tradicionalno je najsnažniji model najuspješnije linije proizvoda marke Volkswagen ikad proizveden.


Uvijek opremljen pogonom na sve kotače, uvijek iznimno dinamičan, uvijek s ekskluzivnim dizajnom i opremom, uvijek postavlja mjerila u svojoj klasi – klasi Golf vozila. Ni ovoga puta nema iznimki: Golf R je prvi Volkswagen koji će se uvesti na tržište s novim sustavom pogona na sve kotače s raspodjelom okretnog momenta R-Performance.


Ovaj inteligentno umreženi sustav omogućuje novu dimenziju dinamike u vožnji. Volkswagen ovim sportskim vozilom naglašava izniman potencijal osme generacije Golfa, dostupnog s benzinskim motorom (TSI), dizelskim motorom (TDI) koji obuhvaća revolucionarnu tehnologiju dvostrukog doziranja, u inačici 48-V blago hibridnog sustava (eTSI) te s plug-in hibridnim pogonom. Novi Golf R odlikuje se titulom najsnažnijeg modela ove proizvodne linije do sada.
Peta edicija sportskog automobila ubrzava do 100 km/h za svega 4,7 sekundi.


Najveća je brzina elektronički ograničena na 250 km/h. Može se naručiti i s opcijskim paketom R-Performance, u okviru kojeg se najveća brzina može povećati na 270 km/h. No individualne performanse u vožnji ne oblikuju u tolikoj mjeri karakter novog modela Golf R koliko to čini kombinacija snažnog okretnog momenta od 420 Nm, revolucionarnog voznog postroja i najprogresivnijeg pogona na sve kotače u ovoj kategoriji, kojima se definira novi status quo u pogledu dinamičnosti.


Novi pogon na stražnjim kotačima raspodjeljuje snagu benzinskog motora s turbopunjačem modela Golf R ne samo između prednje i stražnje osovine, već i varijabilno između dvaju stražnjih kotača. Zahvaljujući ovoj povezanosti različitih sustava, Golf R nudi optimalna svojstva trakcije i neutralno rukovanje uz najviši stupanj preciznosti. I ne manje važno – sustavi novog modela Golf R usavršeni su na trkaćoj stazi Nürburgring Nordschleife!


Na hrvatskom tržištu Golf R starta s cijenom od 397.621 kuna.