Uskoro

Totalna crossover ofenziva. Mazda potvrdila nazive i modele svojih novih SUV-ova

P. N.

Mazda CX-60 i CX-80 bit će predstavljeni u Europi u sljedeće dvije godine, MX-30 u prvoj polovini 2022. godineMazda Motor Corporation danas je objavila planove za proširenje svoje ponude SUV-a od 2022. nadalje. Dva nova modela iz grupe velikih proizvoda, Mazda CX-60 i Mazda CX-80, bit će predstavljeni na europskom tržištu u sljedeće dvije godine.


Kako bi zadovoljila rastuće potrebe segmenta, Mazda će europskim kupcima ponuditi širi izbor SUV-ova, kombinirajući najnovije ekološke performanse s užitkom u vožnji svojstvenim svakoj Mazdi.


Novi europski modeli, Mazda CX-60 i Mazda CX-80, stvorit će pozitivan poslovni rast u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju. U potpunosti iskorištavajući razvojnu i proizvodnu strategiju tvrtke Building Block, koja uključuje Skyactiv tehnologiju, zajedničko planiranje i fleksibilnu proizvodnju, Mazda će proširiti svoju ponudu SUV-ova korištenjem najnovijih tehnologija.
U izvedbama s dva i tri reda sjedala, CX-60 i CX-80 predvodit će europsko uvođenje plug-in hibridnih modela s rednim četverocilindarskim benzinskim motorom u kombinaciji s elektromotorom. Nova generacija rednih šesterocilindarskih benzinskih i dizelskih motora, Skyactiv-X i Skyactiv-D, također će biti predstavljena u kombinaciji s 48V blagohibridnim sustavom, kombinirajući odlične performanse s izvrsnim ekološkim značajkama.


Osim toga, tijekom prve polovice 2022. bit će predstavljena nova verzija Mazdinog prvog velikoserijskog eletričnog automobila, MX-30, koji uključuje više tehnologija elektrifikacije koristeći Mazdin jedinstveni rotacijski motor kao generator.


Od oko 2025. godine tvrtka će predstaviti niz novih proizvoda na novoj platformi konstruiranoj za električni pogon. Uvođenjem ovih modela, Mazda je na putu da do 2030. dovrši elektrifikaciju svog kompletnog asortimana. Uz ove nove modele, nedavno osvježena Mazda CX-5 ostaje jedan od ključnih modela koji pokreću Mazdino poslovanje na globalnoj razini. CX-5 i drugi modeli poput CX-30 nastavit će igrati ključnu ulogu u Mazdinom programu crossover SUV-ova.