DHMZ

STIŽU ORKANSKI UDARI BURE Izdano narančasto i žuto upozorenje za PGŽ

P. N.

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Naime, za Rijeku i okolicu DHMZ je izdao žuto upozorenje zbog snažnog vjetra koji bi trebao zapuhati u srijedu, dok je za Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te Sjevernu, Srednju i Južnu Dalmaciju izdao narančasto upozorenjeČini se da je blagim vremenskim prilikama koje su se odužile do siječnja došao kraj. Naime, za Rijeku i okolicu DHMZ je izdao žuto upozorenje zbog snažnog vjetra koji bi trebao zapuhati u srijedu, dok je za Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te Sjevernu, Srednju i Južnu Dalmaciju izdao narančasto upozorenje. 


U srijedu možemo očekivati promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja te razmjerno vjetrovito. Na kopnu će mjestimice oborina na granici kiše i snijega, češća u noći i ujutro kada se može i smrzavati u dodiru s hladnim tlom, javlja Državni hidrometeorološki zavod.


Slaba kiša samo je rijetko moguća i na Jadranu. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim, prema kraju dana moguće i olujnim udarima, upozorava DHMZ.
Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak okrenuti na buru i jačati, pa će od sredine sutrašnjeg dana biti olujnih, podno Velebita i orkanskih udara. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu od 3 do 7. Najviša dnevna od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 12 °C.