Kompaktni SUV

Stiglo cross izdanje Toyotinog Yarisa. Dostupan je ekskluzivno uz online rezervaciju

P. N.

Yaris Cross hybrid electric, s deset godina jamstva na bateriju i vozilo, dostupni ekskluzivno uz online rezervacijeToyota Motor Manufacturing France započela je proizvodnju Yarisa Cross, potpuno novog, kompaktnog SUV-a čija će prodaja u Hrvatskoj započeti u rujnu. Ovaj atraktivni SUV B segmenta pažljivo je oblikovan kako bi zadovoljio najzahtjevnije kupce, one koji traže praktična, agilna, tehnološki napredna i sigurna vozila za gradske uvjete, a ujedno vozila koja su dovoljno dinamična da svojim hibridnim 4×2 ili 4×4 pogonom budu vjeran pratitelj u izvangradskim avanturama.


Toyota za Yaris Cross očekivano nudi benzinski i hibridni pogon u koji je utkano više od 25 godina iskustva. Nakon što je Toyotine hibride odabralo preko 17 milijuna kupaca u svijetu, možemo potvrditi da su to najučinkovitija hibridna vozila, visoke sigurnosti i pouzdanost te niske potrošnje goriva i niske emisije CO2. Toyota hibridi sami proizvode električnu energiju za pogon, te im ne treba vanjsko punjenje. Yaris Cross sposoban je više od 50 posto vremena u gradu voziti na struju, bez potrebe za dopunjavanjem putem utičnice. Još jedan važan argument ide u prilog ovom atraktivnom gradskom SUV-u a to je činjenica da jedino Toyota nudi čak do 10 godina jamstva na vozilo i na hibridu bateriju.


Prodaja Yarisa Cross započeti će u rujnu kada će biti poznate sve cijene, dostupne opreme i motorizacija. U prvoj godini, obzirom na povećan interes na velikim europskim tržištima, u Hrvatskoj možemo očekivati ograničenu dostupnost vozila, no prvi kupci svoj primjerak mogu osigurati uz online rezervaciju te pritom ostvariti pogodnosti do 17 tisuća kuna.
Ekskluzivne rezervacije donose ekskluzivne pogodnosti pa tako prvi kupci ostvaruju-16 tisuća kuna za Yaris Cross hybrid electric sa pogonom na dva kotača ili 17.000 kuna za verziju s pogonom na sve kotače.


Konačne cijene u pretprodaji za ova dva paketa opreme, sa uključenim pogodnostima kreću se od 201 do 243 tisuće kuna.


Yaris Cross je drugi model koji će se temeljiti na Toyotinoj platformi GA-B za kompaktne automobile.