Vrhunske performanse

Samosvjesni snagator za odabrane. Predstavljen novi Range Rover Sport

Edi Prodan

Pogoni ga i 4,4-litreni benzinc Twin-Turbo MHEV V8 od 635 KS i 750 Nm, što je za 60 KS i 50 Nm više od prethodnikaRange Rover Sport objedinjava vrhunske performanse i dinamiku s profinjenim, minimalističkim dizajnom. Niz njegovih tehnologija za unaprjeđenje performansi uključuje najnapredniji sustav ovjesa u njegovoj klasi i senzorni zvučni sustav. Predvodnik u performansama u području suvremenih luksuznih vozila zauzima svoje mjesto na vrhu osvježene linije Range Rovera Sport, jer na novu razinu podiže sportski stav, dinamiku i svakako privlačni dizjan.


U skladu s visokim performansama novog Range Rovera Sport SV ima i unaprijeđeni protoka zraka koji pruža izražajniju i elegantniju estetiku, uz izbor funkcionalnih laganih i tehničkih materijala koji pojačavaju njegove sposobnosti visokih performansi.


Pogoni ga isključivo novi 4,4-litreni benzinski motor Twin-Turbo MHEV V8 od 635 KS i 750 Nm 2, što je za 60 KS i 50 Nm više od prethodne generacije motora Range Rovera Sport SVR, Superpunjenog 5,0-litrenog V8, a novi Range Rover Sport SV može ubrzati od 0 do 100 km/h za samo 3,6 sekundi. Emisije CO 2 također su 15 posto niže od V8 od 575 KS iz prethodnog modela. Te jedinstvene performanse omogućava kombinacija funkcija koje donose uštedu mase do 76 kg, uključujući u svijetu prvu opciju 23-inčnih kotača od karbonskih vlakana na serijskom automobilu, karbonsko-keramičke kočnice što je opcija dostupna po prvi put u Range Roveru i standardno ugrađena aerodinamička poboljšanja uključujući poklopac motora od karbonskih vlakana.
Kao uzoran primjer Range Roverove filozofije suvremenog luksuza, novi Range Rover Sport SV u početku je rezerviran za odabrane klijente diljem svijeta s pozivnicom, sa specifikacijama za SV edition one koje predstavljaju odabir kombinacija najboljih funkcija, boja i završnih slojeva. Svaki Range Rover Sport SV edition one unaprijeđen je ekskluzivnim oznakama na prednjem razdjelniku, središnjoj konzoli, pragovima i pristupnim svjetlima.