Nova generacija

Rasni pustolov uglađenih manira: Početkom iduće godine u Hrvatsku stiže novi VW Amarok

Edi Prodan

Karizmatični onroad i offroad profesionalac novi VW Amarok dolazi s novim dizajnom i novim tehnologijamaVolkswagen predstavlja novu generaciju pickupa Amarok. Dizajniran i koncipiran u Njemačkoj i Australiji, proizveden u Južnoafričkoj Republici – novi Amarok svojim se izraženim robusnim kvalitetama, vhunskom opremom, uvelike proširenim spektrom sustava potpora i znatno većim programom pogonskih sustava od svojeg prethodnika ponovno postavlja na sam vrh B segmenta pickup vozila.


Prvi kamuflirani modeli novog Amaroka već voze Europom. Inovativni premium dizajn ovoga svestranog vozila izveden je tipično za Amarok. Snažan i karizmatičan vanjski dizajn ovdje se savršeno stapa s kvalitetnom unutrašnjošću. Unatoč kamuflaži, očigledno je da su mu se dimenzije promijenile: uz 5350 mm novi je model najmanje 100 mm dulji od svojeg prethodnika.


Međuosovinski razmak od 3270 mm obuhvaća povećanje od 175 mm – zahvaljujući čemu dvostruka kabina pruža više prostora. Također, nosivost se povećava na do 1,2 tone. Sposobnosti offroad vožnje novog modela Amarok također su usavršene znatno većom dubinom uranjanja nego što je to bio slučaj kod njegova prethodnika. Ovisno o varijanti motora i mjenjača te tržištu, na raspolaganju će biti benzinski motor i do četiri različita dizelska motora s od četiri do šest cilindara i obujmom od 2,0 do 3,0 litre – po želji s pogonom na stražnje kotače te pogonom na sve kotače. S obzirom na to da je tako dobro opremljen, u novom modelu Amarok ubuduće ćete se moći hvatati u koštac s gotovo svakim izazovom na koji možete naići tijekom manjih i većih pustolovina. Novi Amarok u teretnom prostoru između kućišta kotača nudi dovoljno prostora za Euro paletu koja se utovaruje poprečno te koja se ondje može pričvrstiti robusnim ušicama za vezanje tereta.
Unutrašnjost modela Amarok doima se funkcionalnom i izuzetno kvalitetnom zahvaljujući intuitivnim elementima za rukovanje, digitalnom cockpitu i infotainment zaslonu u formatu tableta – to su mahom detalji koji dodatno naglašavaju premium karakter ovoga pickup vozila u skladu s pozicioniranjem ovog vozila u premium segmentu jest i novi sustav sjedala.


Na tržišta prvih zemalja novi Amarok bit će uveden krajem 2022. godine, u Hrvatsku početkom 2023. godine.