Električni auto

I struja može biti brza i uspješna: Volkswagen predstavio novi model

P. N.

ID.4 GTX1 dovodi dvostruki motor i pogon na sve kotače u obitelj ID. vozilaVolkswagen je u okviru svjetske premijere u hangaru bivše zračne luke Tempelhof u Berlinu predstavio prvi potpuno električni model s vrhunskim performansama: ID.4 GTX.


Temelji se na modularnoj električnoj platformi, opremljen je dvostrukim motorom i pogonom na sve kotače. ID.4 GTX ima po jedan e-motor na stražnjoj i prednjoj osovini snage 299 KS te zajedno funkcioniraju kao pogon na sve kotače. Zahvaljujući dvostrukom motoru i pogonu na sve kotače ID.4 ubrzava za 6,2 sekunde do 100 km/h, dok je najveća brzina 180 km/h.


Dizajn modela ID.4 GTX naglašava kombinaciju užitka tijekom vožnje i robusnog izgleda. Svjetlosna traka kombinirana je s markantnim i dinamičnim elementima – među kojima se posebno ističu tri saćasta elementa koja čine svjetla za dnevnu vožnju. Magnet za poglede u stražnjem dijelu vozila su, uz novooblikovani branik, 3D LED stražnja svjetla te njihova stop svjetla koja su izvedena u X formi.
Volkswagen želi postati najpoželjnijom markom kada je riječ o održivoj mobilnosti. Cilj je do 2030. godine povećati udio potpuno električnih vozila u prodaji diljem Europe na 70 posto. Volkswagen ID.4GTX bit će uveden na europska tržišta tijekom ljeta 2021. godine. U Hrvatsku stiže u srpnju, cijena – uskoro.