Track day

Grobnik ima novi rekord. Porsche iz Zagreba prošao krug ispod minute i pol

T.I.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Nakon što je to prije tri tjedna sa svojim Porscheom 911 GT3 RS Zagrepčanin Damir Nakić postavio novi rekord staze u kategoriji registriranih automobila s vremenom od  1:30.418 minuta, ovaj je vikend to vrijeme i dodatno popravioU okviru track day susreta kad se na grobničkom motodromu okušavaju entuzijasti i isprobavaju mogućnosti cestovno „legalnih“ jurilica, odnosno automobila registriranih za vožnju po hrvatskim cestama u kratkom je roku dva puta pao rekord kruga.


Nakon što je to prije tri tjedna sa svojim Porscheom 911 GT3 RS Zagrepčanin Damir Nakić postavio novi rekord staze u kategoriji registriranih automobila s vremenom od  1:30.418 minuta, ovaj je vikend to vrijeme i dodatno popravio te postavio novi i prošao krug za samo 1:29.200 minuta. Na ravnim dijelovima staze brzina se penjala i preko 250 kilometara na sat.


Kako bilježi Auto portal, poznati zagrebački automobilistički entuzijast i veliki zaljubljenik u vožnju Damir Nakić ovom je prilikom na autu imao nove Michelin Cup 2 gume što je vjerojatno pomoglo da svoj stari rekord skine za velike 1,2 sekunde.
On sam se ispod videa koji prikazuje kako izgleda voziti najbrži rekord na Grobniku zahvalio se ekipi koja mu je logistički pomogla da popravi rekord i supruzi zato jer ga je uopće pustila na Grobnik.