Kretanje bez zagađenja

Funkcionalnost i ljepota. Predstavljena nova generacija Lexusovih električnih vozila

Edi ProdanLexus je svijetu premijerno pokazao niz konceptnih modela električnih vozila na bateriju na prvom Sajmu automobila u Japanu. S temom »Pomicanje granica iskustva elektrifikacije«, tvrtka omogućuje jasan uvid u to kako će maksimalno iskoristiti sve mogućnosti koje elektrifikacija i nove tehnologije nude kako bi osigurala nova iskustva u sektoru mobilnosti.


Lexus premijerno javnosti predstavlja LF-ZC, konceptni model električne limuzine s baterijom, vozilo koje pokazuje kako će izgledati novi model za masovnu proizvodnju čiji je izlazak na tržište predviđen 2026. godine, ali i model LF-ZL, svoju viziju vodećeg SUV električnog vozila na bateriju.


Lexus je pionir u razvoju tehnologije od samih začetaka marke, koja je utemeljena 1989. godine, i ima ponosno nasljeđe postavljanja izazova pred konvencijama na tržištu luksuznih automobila, a rezultat su uvijek nove i dodatne vrijednosti za kupce. Sada već svjetski renomirana marka za luksuzni stil života, Lexus ne posustaje i stalno si postavlja nove izazove te stvara automobile i iskustva koja premašuju očekivanja kupaca.
Lexusov je cilj postati vodeća marka električnih vozila na bateriju u Europi do 2030. godine te u svijetu do 2035. godine. Kako bi postigla taj cilj, tvrtka će uvesti potpuno novu modularnu strukturu vozila, usvojiti najnaprednije, nove tehnologije proizvodnje i u potpunosti redizajnirati softversku platformu vozila.


Nova generacija BEV vozila marke Lexus dolazi u praktičnijem »pakiranju« zahvaljujući novom smanjenju dimenzija i težine konstrukcijskih komponenti vozila. Iste će se neprekidno usavršavati u skladu s jedinstvenim osjećajem pri vožnji koji je karakterističan za Lexus i koji se neprekidno razvija uvođenjem novih tehnologija elektrifikacije. Novi konceptni modeli utjelovljuju Lexusovu viziju i želju da isporuči BEV vozila koja su jednako funkcionalna i lijepa, bez kompromisa.


LF-ZC simbolizira Lexusov put ka elektrifikaciji sa svojim elegantnim proporcijama, niskim gravitacijskim središtem, prostranom kabinom i dizajnom nabijenim emocijama koji je savršen spoj funkcionalnosti i estetske ljepote, dok ujedno obećaje uzbudljivo iskustvo pri vožnji.


Konceptni model LF-ZL nudi malen uvid u budućnost u kojoj se mogu jednako lako uklopiti mobilnost, ljudi i društvo. Iskustvo pri vožnji bit će prilagođeno svakom pojedincu, a vozilo to čini pomno prateći navike vozača i dajući personalizirane prijedloge, što je interakcija bez premca. Ovaj vodeći model namijenjen je tome da potakne ljude da žive život kako žele, dok istovremeno daju pozitivan doprinos svom osobnom okruženju, okruženju šire i društvu u cjelini.