Za najbogatije

Ferrari jučer objavio jurilicu 812 Competizione, ali ga se više kupiti ne može. Svih 1598 komada po pola milijuna eura rasprodano je

T.I.

Foto: Ferrari

Foto: Ferrari

Competizione je na neki način verzija Superfasta, samo s još jačim motorom. Da budemo precizniji, u dva nova modela su najsnažniji motori s unutrašnjim sagorijevanjem ikad ugrađeni u neki cestovni automobil proizašao iz Ferrarijeve tvornice u MaranelluJučerašnjim predstavljanjem coupe i targa/kabrio verzija modela 812 Competizione i 812 Competizione A, Ferrari je poslao u povijest svoj 812 Superfast model. Zapravo, Competizione je na neki način verzija Superfasta, samo s još jačim motorom.  Da budemo precizniji, u dva nova modela su najsnažniji motori s unutrašnjim sagorijevanjem ikad ugrađeni u neki cestovni automobil proizašli iz Ferrarijeve tvornice u Maranellu.


Riječ je o preradi 6,5-litarskog V12 motora iz Superfasta s kojom su dobili još 30 konjskih snaga za sveukupno 830 i podigli maksimalne okretaje na visokih 9.500 okretaja u minuti.

Foto galerija: Ferrari 812 Competizione812 Competizione je težak 1.487 kilograma prazan i bez goriva. Od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 2,85 sekundi, a do 200 km/h za 7,5 sekundi. Maksimalna brzina je ostala kao i kod Superfasta, i dalje nestvarnih 340 km/h, ali Competizione ubrzava do 200 km/h za 0,4 sekunde brže.
Broj ovih automobila će biti limitiran. 999 komada 812 Competizione i tek 599 targa verzije „A“, (A znači Aperta, odnosno otvoren).


Iako su predstavljeni jučer, ovi se automobili zapravo ne mogu kupiti. Doslovno svi su već prodani u prednarudžbama.


Top Gear prenosi izjavu šefa marketinga Ferrarija Enrica Galliera koji kaže da su u pripremi ovog modela kontaktirali svoje klijente širom svijeta, dajući im pravo da biraju prvi i rezerviraju auto. „Reakcija je bila nevjerojatna“ – kaže Gallieri. Još je nejvjerojatnije kad se zna kolika je cijena ovih automobila. Competizione košta u Italiji visokih 499 tisuća eura, a verzija A još i malo više – 578 tisuća eura. Nema sumnje, sve je više bogataša na ovome svijetu i očito imaju sve bolji ukus.