USKORO STIŽE

DS 7, hrvatska premijera: Zavodljiv poput francuskog poljupca

Edi Prodan

Novi DS 7, automobil namijenjen cijelom svijetu, proizvodi se u francuskom Mulhouseu, dok na hrvatsko tržište stiže krajem 2022. godine.Prvi model koji je u cijelosti dizajnirala marka DS Automobiles bio je DS 7 2017. godine kad je dobio pohvale za dizajn unutrašnjosti i profinjenost materijala. Danas je novi DS 7 i dalje vrlo je elegantan, ali sada dobiva i silne pohvale zbog – vanjskog dizajna. Kako zbog naglašene, moćno strukturirane prednje maske, tako i zahvaljujući finim, elegantnim stražnjim svjetlima što naglašavaju jedinstveni izražaj novog DS 7. Poklopac prtljažnika i oznaka redizajnirani su u oštrijim linijama, dok se na vizualno širem stražnjem kraju novog modela DS 7 sada nalazi znak »DS Automobiles« umjesto nekadašnjeg »crossback«.


Pixel moduli na novom DS 7 ističu se optimiziranim upravljanjem osvjetljenjem, istovremeno zadržavajući tri prepoznatljiva modula po kojima je poznata cijela gama. Tok svjetlosti snažniji je i stabilniji te mu je domet povećan na do 380 metara, dok je pri brzinama do 50 km/h snop širok 65 metara. Baš kao i najveće pariške modne kuće, marka DS Automobiles posebnu pažnju posvećuje izboru materijala i njihovoj obradi. Presvlake u unutrašnjosti novog modela DS 7 posebne su sve do posebnih koža što nemaju konkurenciju. Nove presvlake s naboranim efektom na koži nappa sad su iskorištene i na armaturnoj ploči i oblogama vrata. Istaknimo kako se visokokvalitetna nappa koža dobiva od goveda uzgajanih za meso koja žive na poljima neograđenima bodljikavom žicom.


Marka DS Automobiles postigla je najniže emisije CO2 u Europi u posljednje dvije godine više je puta osvojila prvenstvo u Formuli E, a DS 7 ima više vrsta pogonskih sklopova, uključujući širok raspon triju plug-in hibrida od 225, 300 i 360 KS. Pogoni mogu biti i na obje osovine. Nova baterija kapaciteta 14,2 kWh osigurava 65 kilometara vožnje s nultom stopom emisija u mješovitoj vožnji prema WLTP-u te do 81 kilometra u gradskoj vožnji, no u ponudi je i dalje i 130 BlueHDi pogonski sklop. U najboljoj verziji za ubrzanje DS 7 od 0 do 100 km/h potrebno je 5,6 sekundi. Novi je i 12-inčni digitalni zaslon instrumentne ploče s prikazima koji se mogu mijenjati i personalizirati uključuje osvježeni izgled sa svim najvažnijim informacijama.
Novi DS 7, automobil namijenjen cijelom svijetu, proizvodi se u francuskom Mulhouseu, dok na hrvatsko tržište stiže krajem 2022. godine.