PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović obišao požarišta na Hvaru: “Nije mi jasno zašto nemamo bar pet kanadera, nije mi jasno”

Hina

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

"Pozivam sve ljude kad se nađu u ovoj situaciji da misle na sebe, na svoje obitelji, željezo je željezo", rekao je MilanovićZAGREB – Predsjednik Zoran Milanović obišao je u ponedjeljak opožareno područje na predjelu Vrbanj – Dol kod Starog Grada na Hvaru te pozvao ljude da u slučaju požara prije svega misle na sebe. Ustvrdio je i kako bi bilo dobro da je barem šest kanadera bilo spremno za sezonu.


“Pozivam sve ljude kad se nađu u ovoj situaciji da misle na sebe, na svoje obitelji, željezo je željezo”, rekao je Milanović osvrnuvši se na pogibiju mještanina koji je od požara pokušao spasiti svoju imovinu i bager.


Govoreći o kanaderima koji su također sudjelovali u gašenju požara kazao je kako bilo najbolje da je svih šest uporabljivo tijekom sezone. Nije mi jasno zašto ih nije bar pet, nije mi jasno , zanima me samo je li posao izvršen, kazao je .
Na upit o vladinoj intervenciji u cijene energenata Milanović je kazao kako se uvijek može više te kako bi Vlada prije svega trebala poraditi na korupciji.


”To ljude ubija u pojam i zbog toga odlaze van živjeti, možda malo bolje nego u Hrvatskoj kada plate sve troškove”, rekao je.


Cijene energenata, dodao je, treba pratiti isto kao što vatrogasci vise nad šumama i prate je li izbio požar.