OPTUŽENI MENADŽER

Dragan Kovačević kazneno prijavio šeficu Povjerenstva za sukob interesa: Javno su osramotili njegov ugled

P. N.

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Foto Igor Kralj/PIXSELLBivši predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević tvrdi da je podnio privatnu kaznenu prijavu protiv Nataše Novaković i drugih članova Povjerenstva za sukob interesa.


Priopćenje prenosimo u cijelosti:


“Dragan Kovačević podnio je privatnu kaznenu prijavu protiv Nataše Novaković šefice Povjerenstva za sukob interesa i njezinih članica za zloupotrebu položaja i nestručnosti u obavljanju poslova.
Temelj kaznene prijave je potpuno zanemarivanje činjenica da Dragan Kovačević nije više od godinu dana u Janafu te da Dragan Kovačević prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa nije dužnosnik jer je državno vlasništvo tj. RH je vlasnik u Janafu 14,9 posto a dužnosnici su oni gdje je RH u vlasništvu više od 50 posto.


Sve ove navode Dragan Kovačević je poslao na adresu Povjerenstva sto su oni zanemarili i dali se u javno sramoćenje i povredu ugleda Dragana Kovačevića te potpuno nestručno i zlonamjerno objašnjavali svoj Zakon. Sve ovo je dovelo da je Dragan Kovačević digao privatnu tužbu i traži odštetu za navedena nedjela Nataše Novaković i njenih suradnica.


Nataša Novaković i njeni suradnici prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa nemaju nikakvu nadležnost nad Draganom Kovačevićem jer on prema Zakonu nije dužnosnik. Povjerenstvo iz svoje nestručnosti a temeljem davanja sebi na značenju pomiješalo je sto je to vlasništvo u trgovačkom društvu a sto je imovina trgovačkog društva.


Kako je Kovačević već tužio Povjerenstvo za lažno prikazivanje njegovog statusa sada je digao i privatnu tužbu protiv Novakovićeve i njezinih suradnica za zlouporabu položaja i lažnog prikazivanja stanja te nestručnosti u obavljanju poslova”, piše u priopćenju.


Inače, Kovačevića je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa krajem kolovoza s 13.000 kuna kaznilo, jer u tri trgovačka društva nije prenio upravljačka prava te zbog nepodnošenja imovinske kartice na kraju mandata.