Koronavirus

Danas već više od 50 novih slučajeva, u PGŽ-u šest: Zagrepčani se zarazili u klubovima u Vodicama, Novalji i Makarskoj?

P. N.

Foto D. Puklavec PIXSELL

Foto D. Puklavec PIXSELLU Hrvatskoj su jučer zabilježena 62 nova slučajeva zaraze koronavirusom, čime je broj trenutno aktivnih slučajeva u zemlji 553. Sve je, međutim, ostalo u sjeni objave talijanskih i njemačkih medija kako su se tamošnji maturanti vratili nakon što su zaraženi na – Pagu.


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako za to nema nikakvih dokaza.


Danas stižu novi podaci iz županijskih stožera;
NOVO! 13:27 – Na području Krapinsko-zagorske županije u subotu je zabilježena jedna novozaražena osoba koronavirusom, i to iz Đurmanca, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.


NOVO! 13:09 – Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od COVID-19 – jedna iz Novalje, druga iz Donjeg Lapca, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.


Osoba s područja Novalje bliski je kontakt ranije oboljele osobe, a osobi iz Donjeg Lapca je po povratku iz Srbije potvrđen virus.


NOVO! 12:51 –  U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a zaražena se žena zbog blagih simptoma liječi kod kuće, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.


Riječ je o ženi srednjih godina, bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe, koja je u vrijeme pojave simptoma bila u samoizolaciji. S obzirom na blagu kliničku sliku, liječi se kod kuće.


NOVO! 11:58Šibensko-kninska županija ima dvije novooboljele osobe od COVID-19. U pitanju su mlađi muškarci, jedan s prebivalištem u Zagrebačkoj županiji, a drugi trenutno boravi na području Vodica.


NOVO! 11.36 – U Zagrebačkoj županiji su u posljednja 24 sata zabilježena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je na području županije trenutno aktivno 37 slučajeva, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.


Od potvrđenih slučajeva, tri su nova u ispostavi Zavoda Velika Gorica i jedan u ispostavi Samobor za područje Svete Nedelje, stoji u priopćenju.


NOVO! 11:14 – U Primorsko-goranskoj županiji je šest novozaraženih osoba. Svi su kontakti ranije oboljelih osoba i već su bili u samoizolaciji.


NOVO! 11:02 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji je u posljednja 24 sata 11 novih pozitivnih osoba na koronavirus, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.


Po podacima pristiglim do 8 sati, među novooboljelima šest je osoba iz Vinkovaca, dvije iz Andrijaševaca te po jedna osoba iz Županje, Novih Jankovaca i Vrbanje. Od početka epidemije u toj je županiji ukupno obolila 501 osoba, od kojih je 314 izliječeno, a pet osoba je umrlo. Trenutačno su 24 osobe hospitalizirane, a 336 nalazi u samoizolaciji.


U protekla 24 sata testirano je 90 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6140 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih 15 je zdravstvenih radnika među kojima je jedan liječnik, osam medicinskih sestara/tehničara, pet drugih zdravstvenih radnika i jedan nezdravstveni radnik.


NOVO! 10:51 – U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je pet novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije je 180, a aktivnih je 20 slučajeva. Pod mjerom samoizolacije je 75 ljudi.


NOVO! 10:21 – U Zagrebu je tijekom dana zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 150, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. U Zavodu je provedeno 327 testiranja na koronavirus te je zabilježeno 12 novih slučajeva. Posljedično tome, za 40 osoba određena je mjera samoizolacije.


Četiri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, tri osobe su kontakt oboljelih osoba, za jednu je novooboljelu osobu epidemiološka obrada u tijeku, a kod četiri novooboljele osobe moguće je izlaganje u noćnom klubu na godišnjem odmoru u Vodicama, Novalji i Makarskoj.  Od navedenih, jedna je osoba strani državljanin. Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na koronavirus.  U Gradu Zagrebu trenutno je 150 aktivnih slučajeva i 366 aktivnih samoizolacija, stoji u priopćenju.


NOVO! 10:17 – Istarska županija u  posljednja 24 sata nema novozaraženih, a u pulskoj bolnici umro je 72-godišnji Talijan kojemu je prije tri dana, pri prijamu u bolnicu zbog maligne bolesti, utvrđena zaraza novim koronavirusom.


Od načelnika istarskog Stožera Civilne zaštite Dine Kozlevca u subotu se doznaje da je u pulskoj bolnici od posljedica osnovne maligne bolesti umro 72-godišnji talijanski turist kojemu je pri tri dana utvrđeno da je covid-19 pozitivna osoba. On je boravio u Istri, testiran je na prijemu Opće bolnice Pula zbog osnovne bolesti, zbog koje i hospitaliziran. Za njega se pripremao postupak povratka u matičnu državu, ali je nažalost umro.


NOVO! 9:55 – Osječko – baranjska županija ima šest novih pozitivnih osoba, od čega četiri osobe iz Osijeka, a po jedna iz Našica i Đakova. Testirano je 148 uzoraka.


NOVO! 9:29 – Deveti dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 26 testiranih osoba, svi su bili negativni na korona virus. Broj trenutno aktivnih slučajeva na području naše županije je šest, jer se jedna osoba oporavila, objavio je lokalni Stožer.


NOVO! 9:10 – Sisačko-moslavačka županija nema novih slučajeva, ali nema ni aktivnih.