Otvoren promet

Danas će Suez napustiti i posljednji brodovi, koji su danima čekali zbog nasukavanja gigantskog broda

Hina

Reuters

Reuters

Među njima je i 61 brod, od ukupno 422 koji su čekali ispred Sueskog kanala kada je oslobođen nasukani kontejnerski brod Ever Given, kazao je RabiePosljednji brodovi, koji su čekali isplovljavanje kroz Sueski kanal jer je gigantski kontejnerski brod zapriječio prolaz, u subotu će proći kroz kanal, objavila je Uprava Sueskog kanala.


Osama Rabie, čelnik Uprave Sueskog kanala (SCA), kazao je kako se očekuje da će 85 brodova proći kroz Suez, s obje strane, u subotu.


Među njima je i 61 brod, od ukupno 422 koji su čekali ispred Sueskog kanala kada je oslobođen nasukani kontejnerski brod Ever Given, kazao je Rabie.
Nasukavanje četiristo metara dugog Ever Givena u vitalnoj trgovinskoj arteriji 23. ožujka poremetilo je međunarodne lance opskrbe, a posebnim timovima za spašavanje trebalo je gotovo tjedan dana kako bi oslobodili brod.


SCA je u srijedu započeo istragu o uzrocima nasukavanja Ever Givena i šestodnevne blokade Sueskog kanala, poručio je Rabie za televiziju MBC Masr kasno u petak.


“Istraga dobro napreduje i trajat će još dva dana, nakon čega ćemo objaviti rezultate”, dodao je čelnik Uprave Sueskog kanala.