POTPREDSJEDNIK VLADE

Butković: Problema u proizvodnji struje ima, ali redukcija struje i plina neće biti

P. N.

Oleg Butković / Foto Davor Kovačević

Oleg Butković / Foto Davor Kovačević

“Radimo na mjerama intenzivno. Do kraja tjedna imat ćemo radni prijedlog svih mjera za gospodarstvo, poduzetnike i socijalno ugrožene", najavio je Butković.Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković govorio je danas, uoči sjednice Vlade, o donošenju mjera za gospodarstvo i poduzetnike zbog naglog rasta u cijenama energenata.


“Radimo na mjerama intenzivno. Do kraja tjedna imat ćemo radni prijedlog svih mjera za gospodarstvo, poduzetnike i socijalno ugrožene… Kroz desetak dana izaći ćemo s konkretnim mjerama. Redukcija struje i plina neće biti. HEP o tome vodi računa. Činjenica je da postoje problemi u proizvodnji struje, ali redukcija neće biti.


Naveo je da nikakvih zlouporaba ne smije biti pri prelasku na euro.
“Činjenica je da ima lova u mutnom pri cijenama goriva. Pratit ćemo situaciju na samom terenu i uz sve službe koje država ima na raspolaganju, nećemo dozvoliti da dođe do zlouporaba i stvori se udar na građane”, rekao je.


Osvrnuo se i na Zakon o pomorskom dobru, za koji je Pokret otoka ustvrdio da dovodi u pitanje javnu uporabu pomorskog dobra.


“Nije mi namjera polemizirati s Pokretom otoka. Taj zakon je izišao iz radne skupine, a nismo imali niti javno savjetovanje oko njega. Zakon moramo usvojiti zbog NPO-a. Tu su svi stručnjaci pomorskog prava, županije, gradovi… Razumio sam što govori Pokret otoka, a očekivali smo i više reakcija.


Bit će tu još dosta stvari o kojima ćemo raspraviti.


Nikakve zlouporabe pomorskog dobra neće biti, nikakve privatizacije niti intencije da bi do toga moglo doći. Ne možemo dozvoliti da kažemo da ćemo u nekom brodogradilištu dozvoliti nesmetanu uporabu pomorskog dobra. Nismo imali namjeru zatvoriti plaže, već smo išli u pravcu da lokalnoj samoupravi damo mogućnost da na svom području, kroz plan upravljanja pomorskim dobrom, odrede namjenu pojedinih plaža”, rekao je Butković.