Drugi o nama

DARKO ČARGONJA, ravnatelj Ustanove »Ivan Matetić Ronjgov« ‘Ako mi ne cijenimo svoje, neće nas cijeniti ni drugi’

P. N.Moj prvi susret s Novim listom dogodio se još u ranoj mladosti, jer je moja obitelj od kad znam za sebe kupovala te dnevne novine. Mislim da svojim tekstovima i prilozima vrlo objektivno informiraju građane naše županije i šire. Od kad sam na čelu Ustanove »Ivan Matetić Ronjgov«, zadovoljan sam suradnjom i praćenjem naših manifestacija i aktivnosti, naročito kroz prilog »Beseda«, gdje se redovno objavljuju prilozi vezani uz čakavštinu i autohtoni glazbeni izričaj. Ustanova »Ivan Matetić Ronjgov« mjesto je očuvanja ne samo tradicijske glazbe i običaja, već i mjesto poticaja svim ljudima da kao suradnici ili prijatelji čuvaju naše blago.


Svakodnevica nas gura prema globalizaciji i modernizaciji, iako svjesni da bez toga nema budućnosti, tradicijska glazba i domaći »zajik« može opstati ukoliko se konstantno prezentira u medijima, te se nadamo da će se dobra suradnja s Novim listom i nadalje nastaviti, te da ćemo na taj način uspjeti sačuvati naš identitet.


Ako mi nećemo cijeniti svoje, ne možemo očekivati da će nas cijeniti ni drugi, stoga nastavimo zajedničkom suradnjom, uz želje da nam Novi list još puno godina bude jedan od glavnih izvora informacija i promotor ovog našeg narodnog bogatstva po kojem smo prepoznatljivi u cijelom svijetu.
Sretan 120. rođendan uz najbolje želje!