Furiosa: A Mad Max Saga

Na premijeri u Cannesu novi film iz Mad Max franšize zaradio pljesak auditorija dug šest minuta

T.I.

Foto: Warner Bros

Foto: Warner Bros

Napominjemo da će dio hrvatske publike, u Cineplexxu Zagreb i Split imati priliku pogledati film i prije Australaca i Amerikanaca, na pretpremijeri u srijedu 22. svibnjaKad je 2015. godine australski redatelj George Miller oživio Mad Max franšizu filmom „Fury Road“, dajući Tomu Hardyu ulogu Maxa Rockatanskya (koji je proslavio Mela Gibsona), i uvodeći nove ravnopravne likove poput Imperator Furiose u izvedbi Charlize Theron, filmski je svijet dočekao ovaj filmski „reboot“ s oduševljenjem. Ne jedan kritičar je napisao da je „Fury Road“ jedan od najboljih akcijskih filmova ikad, Rolling Stone ga je prije tri godine proglasio najboljim akcićem u povijesti, na Rotten Tomatoes ocjena mu je nestvarnih 97 %, te 2015. godine zaradio je 10 nominacija za Oscara i osvojio čak šest. Iako je riječ uglavnom o „tehničkim“ kategorijama, nikad nijedan akcijski film nije dobio toliko priznanja Akademije.


„Fury Road“ je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Cannesu, reakcije su bile dobre, no nije zabilježeno neko veliko oduševljenje. Deset godina kasnije Miller se s prequelom „Fury Roada“, filmom „Furiosa“ i novom glumačkom ekipom vratio u Cannes. Ako je suditi po reakcijama nakon prikazanog filma u kojem ovaj put glumački glavnu riječ vode Anya Taylor-Joy u ulozi mlađe Furiose i australski filmski super-star Chris Hemsworth kojeg je u ovom filmu teško prepoznati, „Furiosa“ bi mogla i prestići uspjeh prethodnika. Naime, u izvještajima prisutnih novinara stoje procjene da je nakon odjavne špice publika pljeskala duže od 6 minuta, što je redatelja Millera i prisutni glumački ansambl natjeralo na rub suza. Radosnica, dakako.


View this post on Instagram

A post shared by Variety (@variety)

Kao što smo već napisali nakon Cannesa film će pred publiku brzo, na domaćem australskom terenu prikazivanje počinje sljedeći tjedan 23. svibnja, a u SAD-u dan kasnije. Napominjemo da će dio hrvatske publike, u Cineplexxu Zagreb i Split imati priliku pogledati film i prije Australaca i Amerikanaca, na pretpremijeri u srijedu 22. svibnja.