DAMIR KATANIĆ

U prvom pokušaju digao zubaca od 5 kilograma! Od tada ne može bez ribolova.

Boris Bulić

Prije godinu i po dana sam prvi put uzeo štap u ruku. I poklopilo se da mi se objesio trofej, zubatac od 5 kilograma, pravo ispod tvrđave, najjužnija točka RH. I od tada sam sve luđi i luđi za shore jiggingom...Sa Prevlake nam se javio Damir Katanić koji za sebe kaže da budući i nema neko veliko iskustvo i nije neki ribolovac, a što njegovi ribolovni uspjesi itekako opovrgavaju.– Kad idem u ribolov, uvijek nastojim potpuno uživati i obavezno se vratiti kući s ribom. Lovim najčešće na Prevlaci, najjačem terenu koji se može zamisliti. A što se sve lovi po Konavlima, teško je za povjerovati – priča nam Damir.
– Pa iako je teren fantastičan, riba ne radi uvijek i stalno. Tako sam nekidan imao dva brutalna gubitka i kernju koju sam pustio. Zato sam kad je riba krenula stao na svoju poštu i dobro naplatio sve gubitke – nastavlja Damir svoju priču.– Inače ja nisam neki ribar. Prije godinu i po dana sam prvi put uzeo štap u ruku. I poklopilo se da mi se objesio trofej, zubatac od 5 kilograma, pravo ispod tvrđave, najjužnija točka RH. I od tada sam sve luđi i luđi za shore jiggingom.


A ovo na slikama je samo jedan od mojih ulova. Premda kirnje i nisu najkapitalnije, nisam ih vratio u more već sam ih zadržao i okrenuo s ekipom jer od toga nema bolje stvari, zar ne? – ispričao nam je Damir Katanić.