U tijeku upisi u tečajeve stranih jezika: Škola Dante već 27 godina s vama!Ustanova za obrazovanje odraslih Dante s radom je započela 1991. godine kada se bavila podučavanjem talijanskog jezika, a danas nudi učenje četiri jezika – engleskog, njemačkog, talijanskog i hrvatskog jezika za strance. Tečajevi jezika namijenjeni su starijima od 15 godina, a Škola godišnje broji oko 300 polaznika. Važno je reći kako su svi programi verificirani od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja pa tako po završenom tečaju polaznici izlaze na ispit nakon čega dobivaju potvrdu, odnosno svjedodžbu o znanju određenog jezika.


 


Dokazano je kako se jezik najbolje usvaja kroz slušanje, čitanje, poznavanje jezičnih struktura, pisanje i govornu produkciju pa nastavnici škole Dante temelje podučavanje upravo na tim znanjima i vještinama. Kako bi usvojili nove metode rada te bili još zanimljviji i kompetentniji, nastavnici sudjeluju u brojnim stručnim usavršavanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.
 


Engleski, njemački i talijanski za svakoga   


U tijeku su upisi u tečajeve stranih jezika, koji započinju 5. veljače, i održavat će se radnim danima u popodnevnim satima. Nastava se odvija u malim skupinama (do 15 polaznika) i moderno opremljenim učionicama. Skupine se formiraju u skladu s predznanjima polaznika i stupnjevima Europskog referentnog okvira: od A1 do C2 stupnja, a inicijalno je testiranje besplatno.


 


Semestar traje 70 školskih sati i osim učioničke nastave uključuje i izvanučioničke aktivnosti, poput „walk&talk“ nastave, posjeta kulturnim zbivanjima i edukativnih izleta u inozemstvo. Na nastavi povremeno gostuju i izvorni govornici stranih jezika što svakako pojačava doživljaj i kvalitetu učenja.


 


Svakako treba istaknuti da svaki upisani polaznik ima priliku sudjelovati u međunarodnim projektima i tako putovati. Škola Dante je, naime, aktivan sudionik brojnih europskih projekata koji potiču aktivno uključivanje mladih u život zajednice, cjeloživotno obrazovanje, rad s migrantima, korištenje moderne tehnologije, učenje u trećoj životnoj dobi, suvremeno podučavanje stranih jezika i slično.


 


Nastava se može pohađati i individualno. U tom slučaju nastavnici Škole izrađuju  individulano krojene programe koji polaze od ciljeva i potreba polaznika.


 


Osim tečajeva, u školi Dante može se polagati i ispit za sudskog tumača.


 


Tečajevi stranih jezika za turističke djelatnike


Škola Dante do 12. veljače upisuje nove polaznike u ubrzane tečajeve engleskog, njemačkog i talijanskog jezika za turističke djelatnike (hotelijere, ugostitelje, iznajmljivače i sl.). Turizam je rastuća grana hrvatskog gospodarstva i poznavanje stranih jezika je preduvjet brže, bolje i ugodnije komunikacije s gostima, ali i visoke razine kvalitete naše turističke ponude.


Škola Dante provodi i druge tečajeve stranih jezika za specifična zanimanja, poput tečajeva za medicinsko osoblje, IT stručnjake, bankare i ostale. U ovakvim su poslovnim tečajevima nastavni sadržaji i dinamika rada u potpunosti prilagođeni potrebama polaznika i tržišta.


 


Pripreme za državnu maturu


Od ove godine škola Dante organizira i pripreme za državnu maturu. Prijave za upise su započele i traju do 26. ožujka. Program priprema za državnu maturu izrađen je na temelju istraživanja potreba tržišta, analize rezultata državne mature u posljednjih pet godina i savjetovanja s nastavnicima koji provode programe srednjoškolskog obrazovanja.


 


Više o svim programima možete doznati u tajništvu škole Dante (Pomerio 23, Rijeka), na broj telefona 051/321 336, na stranici Škole www.dante-ri.hr i Facebook stranici Škola Dante. Dante tim se veseli Vašem dolasku!


 


Rekli su…


„Naše polaznike dodatno motiviramo besplatnim tečajevima jezika koje poklanjamo onima koji ostvare najbolje rezultate na semestralnom i završnom ispitu. Također, u rujnu prošle godine smo našim polaznicima dodijelili ukupno 15 stipendija u vrijednosti od 31.500 kuna.“ Andrej Marušić, ravnatelj Ustanove za obrazovanje odraslih Dante


„Dolazim iz Münchena, trenutno živim u Rijeci i radim u školi Dante. Kada tek dođu, polaznici su često iznenađeni činjenicom da moraju komunicirati isključivo na njemačkom jeziku, ali ubrzo se uvjere da oni to mogu i vesele se svakom novom uspjehu.“ Judith Jennert, nastavnica njemačkog jezika


„Ime Dante u svijetu je poveznica s talijanskim jezikom i kulturom. U mom i našem malom svijetu to je naziv ustanove koja se povezuje sa stranim jezicima i s multikulturalnošću. Poznavanje jezika znači i mogućnost upoznavanja novih i različitih kultura, a to podrazumijeva i preispitivanje sebe i svojih stavova, zbog čega postajemo bolji ljudi i odgovorniji građani ovoga svijeta.“ Patrizia Pitacco, nastavnica talijanskog jezika


„Imao sam sreće što je moj poslodavac GP Krk d.d. prepoznao potrebu za učenjem i usavršavanjem. Nakon engleskog i talijanskog jezika, sada u školi Dante usavršavam i njemački jezik. Iz iskustva mogu reći da se ne bih zadržao u školi Dante da ovdje ne rade prekrasni i stručni nastavnici s kojima je učenje inspirativno i u potpunosti prilagođeno polaznicima. Sudjelovao sam i u međunarodnim projektima i putovao u europske zemlje, što je odlična motivacija za dalje.“ Ivan Martinaš, polaznik.


 


Dante tim s polaznicima u Rimu


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.