Omnia centar za strane jezike: Prva pametna škola u Rijeci

P. N.

OMNIA je prvi centar za strane jezike u Rijeci koji u nastavi koristi suvremena nastavna pomagala primjerena učionicama 21. stoljećaU nepune tri godine postojanja OMNIA CENTAR ZA STRANE JEZIKE isprofilirao se kao nezaobilazno mjesto za sve one, djecu i odrasle, koji žele naučiti jezike ili poboljšati svoje znanje stranih jezika. OMNIA u ponudi za odrasle ima tečajeve engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, portugalskog, španjolskog, ruskog i hrvatskog za strance usklađene s Europskim referentnim okvirom za jezike. Ako planirate nastaviti školovanje ili karijeru u inozemstvu, nezaobilazni su tečajevi ubrzanog njemačkog jezika te pripreme za međunarodne ispite kao što su IELTS, TOEFL, GOETHE ili ӦSD.


OMNIA KIDS, najveseliji dio Omnije, namijenjen je našim najmlađima. Riječ je o tečajevima stranih jezika za djecu već od 4 godine starosti, osnovnoškolce i srednjoškolce. Dječji tečajevi osmišljeni su tako da djeca uče kroz igru, na zabavan način. Na nastavi se koriste interaktivni udžbenici, poučavanje je usmjereno na učenike, potičemo djecu na međusobnu suradnju. Baš kao i kod tečajeva za odrasle, naglasak je na komunikaciji, profesori od početka govore na stranom jeziku, a mnoštvo multimedije osigurava da su djeca dovoljno izložena stranom jeziku te ga bez problema usvajaju i u konačnici i sami progovore. 


U OMNIJI će vas dočekati mlad i veseo tim profesorica koje odlikuje stručnost i ljubav prema poučavanju. Ruski ćete učiti od izvorne govornice, magistre lingvistike iz Ukrajine; španjolski i portugalski od svestrane profesorice koja se bavi fotografijom, pleše argentinski tango i vježba capoeiru; talijanski od profesorice koja putuje po cijelom svijetu i obožava Siciliju, francuski od profesorice koja savršeno govori još tri druga jezika…
Osim tečajeva jezika, u sklopu Omnije djeluju i SUDSKI TUMAČI I PREVODITELJI OMNIA, mjesto gdje možete dobiti brze i točne prijevode u kratkom roku, kao i LOGOOMNIA – KABINET ZA RAZVOJNU PODRŠKU DJECI, mjesto gdje psiholozi, socijalni pedagozi i logopedi vode radionice koncentracije, učenja i pamćenja i radionice pripreme za školu.


OMNIA je prvi centar za strane jezike u Rijeci koji u nastavi koristi suvremena nastavna pomagala primjerena učionicama 21. stoljeća. Imajući na umu važnost razvoja digitalnih vještina i interaktivne nastave, vlasnice centra Sanela Murica i Sanja Perinić Švorinić, OMNIJU su opremile pametnim pločama, interaktivnim projektorom te interaktivnim pametnim stolom za djecu, koji je jedini takve vrste u Hrvatskoj. Interaktivna površina stola i touch screen omogućuju djeci da uče na zanimljiv i poticajan način. Sva ova nastavna pomagala unose novu razinu komunikacije u učionice, dokazano povećavaju motivaciju, angažman te u konačnici i uspjeh polaznika.


S obzirom da je za uspješno učenje važan i ugodan ambijent, interijer centra je oslikala i svojim slikama uljepšala slikarica Mirna Sišul.