Strani jezici u Narodnom učilištu: Upisi u ljetni semestar do 10. veljače

P. N.

Upisi su do 10. 02.., početak nastave je 14. 02.., a nastava se održava dva puta tjedno po dva školska sata u poslijepodnevnim i večernjim satima, ali ukoliko ima interesa i dovoljno kandidata nastava se može organizirati i u jutarnjim satimaPovodom aktualnih upisa u ljetni semestar škole stranih jezika razgovarali smo s  Heni Strčić, ravnateljicom Narodnog učilišta:


Narodno učilište je škola s najdužom tradicijom jezičnih programa u gradu Rijeci i gotovo da nema obitelji iz koje netko nije pohađao jedan od stranih jezika u vašoj ustanovi. Zašto polaznici upisuju tečajeve stranih jezika u Narodnom učilištu?


– Uz dugogodišnju tradiciju nastave stranih jezika stekli smo povjerenje mnogih generacija. Imamo velik broj polaznika koji i po nekoliko godina dolaze k nama na strane jezike; prvenstveno zbog kvalitete nastave i  iskusnih predavača. Nastojimo pružiti svakom polazniku ono što im je najbitnije, a to je da kroz opuštenu atmosferu zaista i nauče komunicirati na stranom jeziku. Mnogi naši polaznici komentiraju da im se najviše sviđa kod nas to što ih se stalno potiče na aktivno sudjelovanje i interakciju tijekom nastave. Ključan dio nastave stranog jezika jest upravo simuliranje stvarnih životnih situacija iz svakodnevice kako bi polaznici postali samostalni u uporabi jezika kojeg uče.
Narodno učilište ima veliku ponudu programa i tečajeva stranih jezika. Koje sve jezika imate u ponudi? Koji su jezici najpopularniji?


– U ponudi imamo engleski, njemački, talijanski, ruski, španjolski, kineski, slovenski, holandski i hrvatski za strance. Zadnjih je godina izrazito popularan njemački zbog sveg većeg broja ljudi koji odlaze u Njemačku ili Austriju radi zaposlenja. Naši programi učenja engleskog, njemačkog, talijanskog i ruskog jezika verificirani su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.


Kada su upisi i kada počinje nastava?


– Upisi su do 10. 02.., početak nastave je 14. 02.., a nastava se održava dva puta tjedno po dva školska sata u poslijepodnevnim i večernjim satima, ali ukoliko ima interesa i dovoljno kandidata nastava se može organizirati i u jutarnjim satima.


Za sve dodatne informacije posjetite našu web stranicu www.nar-uciliste.hr ili nas pratite na facebook profilu.


Strani jezici u Narodnom učilištu


Strani jezici u Narodnom učilištu