Sva lica Platka

Zen lice Platka: Opustite se u prirodi na 1.111 metara nadmorske visine i napunite baterije

Ivana Kocijan

Foto: iStock

Foto: iStock

Možete sudjelovati u jednoj ili više radionica po vašem izboru, uz prethodnu prijavu.

Manifestacije pod nazivom Sva lica Platka svake godine otkrivaju neka nova lica pa je tako došlo na red Zen lice Platka. U vrijeme ljetnih vrućina najbolje je opustiti se u prirodi, na 1.111 m nadmorske visine i uživati u hladu pod krošnjama stabala ili okupati se suncem na prekrasnim livadama.


Ako niste imali priliku sudjelovati u radionicama joge, zvučne gong kupke ili do in vježbi, ove subote prava je prilika za fizičku i mentalnu relaksaciju te punjenje baterija.


Možete sudjelovati u jednoj ili više radionica po vašem izboru, uz prethodnu prijavu.


Foto: iStock

 Foto: iStock


Zen lice Platka kao prilika za isprobati jogu smijeha


Manifestacije Sva lica Platka dio su Festivala sportske rekreacije Primorsko-goranske županije te se odvijaju u suradnji udruge DSR Kvarner te Saveza sportske rekreacije Sport za sve, uz podršku i pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije, Općine Čavle te Goranskog sportskog centra.


Što vas očekuje na Platku? Joga smijeha je jedinstvena rutina vježbanja koja kombinira bezuvjetni smijeh s vježbom disanja. Koje su dobrobiti joge smijeha?


Poticanje cirkulacije, jačanje cirkulaciju kože i mišića lica, emocionalne inteligencije i imunološkog sustava te poticanje lučenja hormona sreće.


Zen lice Platka


Ako se već neko vrijeme nista dobro nasmijali, ovo je za vas. Hatha joga je tradicionalni, prvi oblik joge. Sustav vježbi koje djeluju holisticki na cijelo biće te ispravljaju i pročišćavaju tijelo iznutra i izvana. Hatha joga služi uravnoteženju fizičkog i suptilnog tijela te priprema tijelo za više energije.


Do in vježbe pokretanja energije su vježbe istezanja, lupkanja, protezanja tijela s ciljem pokretanja energije u meridijanima i poticanjem dobrog fizičkog i psihičkog osjećaja.


Do in je umijeće orijentalne samomasaže i istezanja u svrhu usklađivanja fizičke i mentalne razine postojanja s okolinom. Idealan je za povećanje vitalnosti organizma i za postizanje unutarnjeg mira.


Zvučna gong kupka je oblik meditacije u ležećem položaju. Zvuk gonga djeluje na staničnoj razini te djeluje tamo gdje je to potrebno. Zvuci gonga stvaraju rijeku zvukova koja vodi slušaoca u meditativno stanje i brišu osjećaj za prostor, vrijeme i ego.


Kupka smiruje živčani sustav i duboko opušta, potiče cirkulaciju, regulira krvni tlak, jača imunitet i potiče čišćenje tijela od toksina, potiče kreativnost, intuiciju i životnu radost.


Foto: iStock


Poslije radionice moći ćete se okrijepiti prirodnim sokovima i čajevima u malom lounge prostoru. Mjesto održavanja je iznenađenje, ali okupljanje i potvrda prijava su ispred Malog doma Sušak na Platku.


Joga smijeha počinje u 10 sati, hatha joga u 11, zvučna gong kupka u 12.30, do in vježbe u 15, hatha joga u 16, a zvučna gong kupka u 17.30.


Prijavnicu potražite na Facebook eventu Zen lice Platka!