Bijeli, zeleni, s limunom...

9 najboljih čajeva za mršavljenje

Life

Foto: Fotospin

Foto: Fotospin

Iako vas šalica čaja na dan sigurno neće vratiti u omiljene traperice, to ne znači da se ona neće dobro uklopiti u vašu strategiju za gubitak kilograma.Neka istraživanja sugeriraju da vam čaj može pomoći da izgubite na težini, osobito ako ga uparite sa zdravom prehranom i tjelovježbom. Ako samo zamijenite jutarnju kavu s mlijekom sa čajem, već ste učinili jedan mali korak prema željenim rezultatima. Dva sastojka iz čaja su zaslužna za njih, flavonoidi i kofein.


Flavonoidi iz čaja potiču metabolizam i pomažu tijelu da brže razgrađuje masnoće. Kofein povećava vašu energiju te tako utječe na potrošnju kalorija. Upravo zbog toga što ubrzava metabolizam čaj je vrlo koristan i nakon što izgubite na težini.


Postoji više poznatih čajeva za mršavljenje, a neke opisujemo u nastavku članka.
Bijeli čaj  – Ima vrlo lagan i sladak okus, a jedno je istraživanje pokazalo da ubrzava razgradnju masnog tkiva. Kako istraživanja pokazuju, za ta svojstva su najviše odgovorni katehini.


Zeleni čaj – Smatra se jednim od najboljih čajeva za čišćenje organizma. U jednom su istraživanju ljudi koji su pili ekstrakt zelenog čaja ili zeleni čaj obogaćen flavonoidima uspjeli izgubiti nekoliko kilograma i smanjiti udio masnog tkiva, osobito u području trbuha.


Čaj od limuna – Djeluje kao diuretik, zbog aktivnog sastojka d – limonena, te stoga može pospješiti gubljenje tekućine iz tijela.


Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr