Jutarnja rutina

Započnite dan bez stresa i pritom se dodatno opustite u svega 20 minuta

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Započnite svoje jutro osjećajući dodatni zen stvaranjem vremena za uživanje na svježem zraku.Ako se osjećate pod stresom, niste sami! Bilo da se radi o promociji na poslu ili pokušaju bilježenja rođendana svakog člana obitelji, sitnice u životu zbog kojih se brinemo mogu se zbrajati i utjecati na našu dobrobit. Ispostavilo se da bi rješenje moglo biti pronađeno upravo u vašem vanjskom prostoru!


Zaronit ćemo u nekoliko jednostavnih dijelova, naučiti vas kako stvoriti umirujuću biljnu oazu i pokazati vam zašto je važno ostaviti telefon unutra kako biste mogli započeti dan s prijeko potrebnim opuštanjem – sve za manje od 20 minuta, piše Brit.co.


Doručkujte na balkonu


Započnite svoje jutro osjećajući dodatni zen stvaranjem vremena za uživanje na svježem zraku. Za opuštanje vani ne treba mnogo vremena, ostavite telefon unutra i odlučite se opustiti od digitalnog svijeta. Pet minuta bez zurenja u telefon zaista mnogo znači i ostavit će osjećaj pomlađenosti.
Možete stvoriti vrhunski kutak za doručak na otvorenom. Dovoljan je mali stol, stolica  s udobnim jastucima i biljke. Dodajte nekoliko ukrasnih jastuka i bacite pokrivače i dobili ste ugodan mali kutak za početak dana.


Dobro uravnotežen doručak uključuje žitarice, voće i najmanje pet šalica kave, zar ne? Jedino što je bolje od ispijanja kave je ispijanje kave iz slatke šalice pa si stvorite ambijent uz detalje koji će učiniti da se osjećate dobro.


Provedite vrijeme u oazi biljaka


Stvaranje biljne oaze u vašem dvorištu i briga o vašem zelenilu nakon doručka uvelike će obogatiti vaš život. Zalijte cvijeće i mislite o zelenilu, umjesto da već u prvim minutama krenete s jurnjavom. Imati biljke može biti velika odgovornost, ali je lijepo. Što se tiče biljaka, naša je filozofija što više, to bolje. Sukulenti su sjajne biljke za početnike jer su vrlo izdržljivi i lako ih je održavati na životu.


Usvojite rutinu jutarnje tjelovježbe


Istezanje je izvrstan način da smanjite stres, poboljšate svoje raspoloženje i započnete s istezanjem i uživanjem u trenutku. Stoga uzmite svoju joga prostirku i krenite. Neka ovo bude jednostavna jutarnja rutina. Počnite danas i bit ćete na dobrom putu za kreiranje opuštenog života. Ne treba vam puno vremena za stvaranje vrhunske jutarnje rutine, a vi to zaslužujete!