Nova zvijezda Instagrama

Vuk ili pas? Ovaj ljepotan privlači poglede gdje god se pojavi

Mija Dropuljić

FOTO: IG@huskyquoi

Ovaj ljepotan spada u izuzetno rijetku vrstu haskijaTo zasigurno mora biti vuk koji istražuje divljinu Sjedinjenih Američkih Država. Njega hipnotička boja očiju i smeđe krzno sigurno ne asociraju na prvu na psa.


No, u pitanju je pas, točnije rečeno radi se o veoma rijetkoj vrsti haskija smeđe boje. SeQuoi Tenk, kako je ima ovog predivnog primjerka, poput svog pretka obožava boraviti u prirodi.  

Njegova vlasnica Nikki na Instagram profilu dokumentira sve njegove avanture. Ime je pomno birano, želeći da njen četveronožni ljubimac izraste velik, visok i snažan poput mamutovog stabla. Tenko na japanskom znači nebeska lisica te je Nikki htjela da ovaj ljepotan između ostalog bude i sladak.


Dovoljan je samo jedan pogled na njegove fotografije kako bismo potvrdili da mu ime itekako pristaje. Nikki je objasnila kako je često zaustavljaju prolaznici koji obavezno žele znati koja vrsta je SeQuoi Tenk te da ne mogu vjerovati kako je u pitanju haski


No, to ne iznenađuje jer su smeđi haskiji izuzetno rijetki u cijelom svijetu. U međuvremenu je ovaj ljepotan postao prava Instagram zvijezda s preko 40.000 pratitelja. Rijetki mu mogu odoljeti!